Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenfiddich S. whisky 12 é. 0,7 40% DD

glenfiddich-12-uj.jpg
glenfiddich-12-uj.jpg
Cikkszám: 312
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2024-05-23
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 29 557 Ft / 1 l
Ár: 20 690 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 20690 Ft 20690

Termékismertető

Glenfiddich S. whisky 12 é. 0,7 40% DD

 

Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Glenfiddich Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa
Érlelés: tölgyfahordó, 12 évet töltött fahordóban..


Illat: A Glenfiddich S. whisky 12 é. 0,7 40% DD. Mint ismeretes, ez a szép ital egy kvázi etalon a malt whiskyk világában. Kipárolgásainak a megismerése egyféle viszonyítási alap a többihez hasonlításként. Édeskés-nagyon enyhén füstös-száraz. Pörkölt malátás, malátás, tósztkenyeres, tölgyfás, hordódongás. Tőzeges, égett fás, faszenes, kicsit szarvasgomba illatú. Telis tele van szárított gyümölcsökkel, mint pld. a szilva, barack, körte, áfonya. Fűszerességére a fahéjból kevesebb, kicsit több szegfűszeg és kardamon, borsikafű, reszelt és megpörkölt kókusz a jellemző. A vanília is jelen van, de nem jelentős mennyiségben.   

Íz: A Glenfiddich S. whisky 12 é. 0,7 40% DD első kortyaiban az uralkodó jellemző maga a nagybetűs HARMÓNIA! Édeskés, olajos, dús, sűrű, csúszós a toroknak, élvezetesen selymes a belemerülő nyelvnek. Fahéjas, szegfűszeges, pici fehérbors, kevés gyömbér, szárított narancshéj, kevéske citrus és lime érezhető a többedik kortyban. Kicsit tőzeges, kicsit földes, faszenes, tósztkenyeres. Sok benne a hordós jelleg, a tölgyfás, dongás zamat. A vanília is felismerhető, ha máshol nem, akkor a fantasztikus lágyságában, az aroma rétegek között.

Lecsengés: Nagyon szépen tűnik tova az összes klasszikus malt whisky zamattal a végén.

Szín: sötét sárgás.

Így kóstold meg: Tisztán, 18-21 fokon, hűtve majd jéggel,- természetesen whiskys kristálypohárban!

Ismerkedj meg ezzel az autentikus, mondhatni sztenderd malt whisky csodával! Eggs!

 

Érdekesség:

A skót Glenfiddich William Grant and Sons egyedi márkája, egyben a világ egyik legnépszerűbb maláta whiskyje. Több mint 9.000.000 litert kortyolgatnak el belőle a Földön évente.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!