Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenfiddich Malt Masters Edition 0,7 43% pDD

glenfiddich-malt-master-n.jpg
glenfiddich-malt-master-n.jpg
Cikkszám: 310
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2024-04-04
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 30 271 Ft / 1 l
Ár: 21 190 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 21190 Ft 21190

Termékismertető

Glenfiddich Malt Masters Edition 0,7 43% pDD

 

Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Glenfiddich Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa
Érlelés: tölgyfahordó, ex-sherrys hordó,  (különböző évjáratokat kevernek össze.)

 

Illat: A Glenfiddich Malt Masters Edition 0,7 43% pDD whisky megillatozásakor, a kitöltésekor a keverő mester keverési munkájának eredményeképpen egy édes-száraz, erőteljes illatokkal bíró italt ismerhetünk meg. Füstös, citrusos, narancshéjas, malátás, kelt tésztás, tósztkenyeres, pörkölt malátás, kandírozott körte, alma, kakaó, mazsola, csoki, és a frissen őrölt kávé aromája kápráztatja el az orrot. Selymes már a páráiban is. Telil-tele van csodás, egymáshoz jól illő zamat rétegekkel a gőzeiben. 

Íz: A Glenfiddich Malt Masters Edition 0,7 43% pDD whisky első kortya azonnali elismerést vált ki a szomjas kóstolóból. Édeskés-száraz, füstös, hordós, tölgyfás, fűszeres - kardamon, szegfűszeg, borsikafű, citromfű, fahéj - van benne. Aromáinak a sora még a lekvár, szilvalekvár, kandírozott narancshéj, a mogyoró, mandula, kesudió,és  persze az őrölt kávé és kicsi föld vagy szarvasgombás íz is kiegészíti. Nagyon sima italú, kenegeti a száraz torkot, bársonyos és élénk, dús, olajos. nem hiányolhatjuk a vanília és a mangó zamatát sem.  

Lecsengés: Nagyon szépen, közepesnél hosszabban, édeskésen, kissé füstösen, fűszeresen.

Szín: sötét sárga-borostyán

Így kóstold meg: Tisztán, 18-21 fokon, hűtve majd jéggel.

Csapj egy nagy kerti partit ma, és ez a whisky legyen az asztalon! Eggs!

 

Érdekesség:

Ezt az italt a Glenfiddich whisky szakértője (Malt Master), Brian Kinsman alkotta meg. A különböző korú maltok házasításából készülő whiskyt először hagyományos tölgyfa-, majd használt sherry hordóban érlelték.

Limitált palackozás, évről évre csak kis mennyiséget adnak ki belőle, az egyes kiadások így egyéni karakterrel bírnak. A különböző fás érlelésnek és a Glenfiddich Malt Master szakértelmének köszönhetően komplex, gazdag whisky született.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!