Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenfiddich S. whisky 18 é. 0,7 40% DD

glenfiddich-18y.jpg
glenfiddich-18y.jpg
Cikkszám: 308
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-07-07
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 75 514 Ft / 1 l
Ár: 52 860 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 52860 Ft 52860

Termékismertető

Glenfiddich S. whisky 18 é. 0,7 40% DD

 

Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Glenfiddich Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa
Érlelés: 18 évet töltött fahordóban, de kétfélében érlelődtek, külön-külön, - Oloroso spanyol sherrys hordóban és amerikai tölgyfahordóban. A kettő összekeverése hatalmas tartályokban történik.

  

Illat: A Glenfiddich S. whisky 18 é. 0,7 40% DD. Páráira hatást gyakorolt nyilvánvalóan az érlelés és a keverés. A legkevésbé füstös, édeskés, narancsos, malátás, pörkölt fás, dongás, sherrys, cseresznyés, almás, körtés, barackos, gyömbéres, fahéjas, kakaós, csokis, mézes és mazsolás, kandírozott narancshéjas. Hatalmas élményt sejtet minden molekulája a megillatozáskor. Szinte illetlenség kimondani, hogy már a kipárolgása is megéri a kóstolást, - holott ott még nem is tartunk. Egy-két órát is el lehet szagolgatni a kitöltött whiskyt, és még mindig jönnek elő új és addig ismeretlen zamatok.  

Íz: A Glenfiddich S. whisky 18 é. 0,7 40% DD legelső belekortyintása egy felüdülés már azért is, mert eddig jó értelemben csak kínoztuk magunkat, na és az orrunkat! Fantasztikus selymes és simogató, sűrű, olajos italba "haraptunk" bele már az első korty esetében. Hosszan kell ízlelgetni! Édeskés, malátás, mogyorós, mandulás, diós, kesudiós, hordós, dongás, sherrys, gyömbéres, narancsos, rengeteg aszalt gyümölcs és persze fűszer érezhető benne! Érdemes ennek részletesen utánajárni - persze a kóstoló pohárban keresve a tényeket! A csokis, szavasgombás, kicsit földes és csak nagyon kcisit csípős és tőzeges zamatok kiemelkedő finomsága, - de főleg a finom eloszlása - párját ritkítja ebben az italban.  

Lecsengés: Nagyon hosszú, egyenletesen múlnak ki a zamat rétegek. 

Szín: sötét sárgás, inkább borostyán

Így kóstold meg: Tisztán, 18-21 fokon, hűtve majd jéggel,- természetesen whiskys kristálypohárban!

Köszöntsd szeretteidet ezzel a 18 évessel a Nagy Ünnepen, meglásd, szeretni fogják! Eggs!

 

Érdekesség:

A skót Glenfiddich William Grant and Sons egyedi márkája, egyben a világ egyik legnépszerűbb maláta whiskyje. Több mint 9.000.000 litert kortyolgatnak el belőle a Földön évente.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!