Termékeink

Chivas Regal whisky 0,7 40% 18 éves pDD

chivas_regal_18.jpg
Cikkszám: 286
23 530 Ft

termekismerteto

Chivas Regal whisky 0,7 40% 18 éves pDD

Származás: Skócia, Moray, Keys, Speyside
Gyártó: Chivas Brothers Whisky Lepárló (Pernod Ricard)
Alapanyag: Árpa, Gabona

Érlelés: 18 évig fahordóban, 20 féle alap single malt whiskyből kevert, azaz blended whisky.

Illat: A Chivas Regal whisky 0,7 40% 18 éves pDD egy nagyon vagány feladat keretében kerülhet megillatozásra, mert nem egy mindennapi whiskyvel akadt dolga a kóstolónak. Kipárolgásaiban rengeteg aroma, több tucat jelentkezik be a kiváncsi orrnak. Édeskés, kissé füstös, lágy, olajos, dús és mély aroma rétegekkel. Malátás, fadongás, összetett gyümölcs-özön tapasztalható meg benne. Kakaó, karamell, fahéj, csokoládé és némi kardamon is. Fadongás, pörkölt olajos magvak és fűszerek illata száll fel belőle.  

Íz: A Chivas Regal whisky 0,7 40% 18 éves pDD az egyik legjobb whisky a gyártótól, és ez tetten is érhető. Kiemelkedően sok zamat kerül elő belőle az első kortytól az utolsóig, és sosem ugyan azt érezzük. Réteges, komplex, sűrű, dús. Édeskés, malátás, fa és hordódongás, pörkölt, kicsit karamellás, csokis, szárított gyümölcsös, fahéjas, vaníliás. Extra módon selymes és bársonyos. Nagyon nagy íz élményt nyújt ez az ital. Van benne mangó, szilva, datolya, mazsola és csipetnyi méz, gyömbér is. 

Lecsengés: Kifejezetten hosszú, édeskés, rétegezett, komplex, gyümölcsös, fűszeres.

Szín: Sötét borostyán sárgás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Tedd magasra a mércét ezzel a palack itallal a partin! Eggs!

Érdekesség:

1801.-ben kezdődött a Chivas Regal családi története, méghozzá a Stratischla Lepárlóban (alapítás 1786.-ban) A Chivas Testvérek a királyi udvar beszállítóivá váltak úgy, hogy Aberdeenben luxus élelmiszereket, fűszereket árultak. Viktória Királynő ebben a kegyben részesítette őket, történt mindez 1843.-ban.

1860.-ban kezdték el gyártani a Royal Glen Dee elnevezésű blended whiskyt.

A Chivas Regal 1900.-ban az amerikai piacra szánt termékük volt, és a világsikere a mai napig tart.

 

Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok