Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Chivas Regal whisky 25é 0,7 40% DD

chivas-regal-25-y.jpg
chivas-regal-25-y.jpg
Cikkszám: 283
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2022-12-16
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 228 571 Ft / 1 l
Ár: 160 000 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 160000 Ft 160000

Termékismertető

Chivas Regal whisky 25é 0,7 40% DD

Származás: Skócia, Moray, Keys, Speyside
Gyártó: Chivas Brothers Whisky Lepárló (Pernod Ricard)
Alapanyag: Árpa, Gabona


Érlelés: 25 évig fahordóban, a legfinomabb skót single malt whiskyből kikevert, blended, limitált szériás whisky.

Illat: A Chivas Regal whisky 25é 0,7 40% DD pestiesen szólva: "Nem semmi nedű"! Frenetikus páráiba beleszimatolva hirtelen el is bódulunk a rengeteg nagyon mély és erőteljes, intenzív aromától. Első az édeskés pörkölt maláta, zabkása, tésztás jelleg. Utána a csokis, fekete szedres, áfonyás nagyon érdekes illat következik. Kandírozott narancshéj, datolya, mangó, karamell, kakaó, fahéj, sok vanília figyelhető meg a gőzeiben. Hordós, kissé füstös, érett, nagyon fűszeres utó aromák kerülnek elő a sokadik perc után. Már a kipárolgása is selymes és lágy.

Íz: A Chivas Regal whisky 25é 0,7 40% DD az egyik csúcs exkluzív Chivas, ezért is nagy megtiszteletetés ebbe meríteni a szomjas és még kiváncsibb ajkat! A kiemelekedően hosszú hordós nyugalmi időszak meg is hozta a rendkivüli aromák széles rétegeit. Édeskés-száraz, malátás, gabonás, tósztkenyeres, kakaós, karamellás, csokis, kávés, áfonyás és erdei fekete szedres. Kortyolgatva tovább előkerülnek a vanília, gyömbér, cseppnyi ánizs és a kardamon. Olajos magvak zamatai is ott "díszelegnek" benne. Nagyon-nagyon dús, olajos, krémes, selymes, bársonyos, kiváló élevezeti értékű ital. 

Lecsengés: Nagyon hosszú, édeskés, komplexen gyümölcsös, összetetten fűszeres, kiváló utóízekkel engedi útjára a kóstolót.

Szín: Sötét borostyán sárgás, kissé már barnás.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Egy jó alkalomra lepd meg Magad ezzel a csuda whiskyvel! Eggs!

Érdekesség:

1801.-ben kezdődött a Chivas Regal családi története, méghozzá a Stratischla Lepárlóban (alapítás 1786.-ban) A Chivas Testvérek a királyi udvar beszállítóivá váltak úgy, hogy Aberdeenben luxus élelmiszereket, fűszereket árultak. Viktória Királynő ebben a kegyben részesítette őket, történt mindez 1843.-ban.

1860.-ban kezdték el gyártani a Royal Glen Dee elnevezésű blended whiskyt.

A Chivas Regal 1900.-ban az amerikai piacra szánt termékük volt, és a világsikere a mai napig tart.  

" Az egyik legnépszerűbb scotch egyik legöregebb verziója. Kiváló ajándék a bőr, mint csomagolási stílus a mindenkori nemességével, eleganciájával.

A Chivas Regal 25 évese egy igen ritka és exkluzív ital, amely a legfinomabb skót whiskykből lett kikeverve. Szigorúan limitált kiadás, egyedileg számozott palackokban.

2008-ban a San Francisco World Spirits versenyen dupla aranyérmet nyert Jim Murray pedig, aki talán a legelismertebb ma is élő whisky szakértő a világon, a 2008-as év legjobb 12 évnél idősebb kevertjének választotta."

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!