Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glengoyne 12é Single Malt scotch whisky 0,7 43% pDD

glengoyne-12-e-n.jpg
glengoyne-12-e-n.jpg
Cikkszám: 2807
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-02-22
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 30 414 Ft / 1 l
Ár: 21 290 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 21290 Ft 21290

Termékismertető

Glengoyne 12é Single Malt scotch whisky 0,7 43% pDD

 

Származás: Skócia, Highland
Gyártó: Glengoyne Whisky Distillery (Glenfiddich tulajdonosa)
Alapanyag: Árpa
Érlelés: Tölgyfahordó, 12 év. (spanyol tölgyfa, amelynek a fáját 6 évig szárítják, majd 2,5 évig Oloroso Sherry megy bele, és csak az után a Gelngoyne whisky)

Figyelem! Nincs tőzeg felhasználás a gyártás során!

Illat: A Glengoyne 12é Single Malt scotch whisky 0,7 43% pDD páráiban az alul látható érdekességek között leírt különösen gondos előkészítési és lepárlási eljárás miatt édes, malátás, gabonás, kelő kenyér, nyerstészta illatai az elsődlegesek. Na de nem csak ennyi! Aszalt gyümölcsök, alma, körte, szilva, banán és mangó aromája kerül elő, valamint némi pörkölt kókusz és gyömbér is. Aztán, mint a 10 évesnél, folytatódik, azaz jön a virágillat, szárított széna, fűszernövény, baracklekvár zamata kétségtelen a kipárolgásában. Mogyoró, mandula, kicsi dió, csokoládé, fahéj, zöld alma, narancs és vanília uralja az aroma rétegek egy részét. A hordós és dongás jellemzői is nagyon kellemesen hatnak a kiváncsi orra.

Íz: A Glengoyne 12é Single Malt scotch whisky 0,7 43% pDD megismerésekor a legfontosabb az első benyomás nyilván az első kortyban! Mélyebb, dúsabb, olajosabb, mint a 10 éves változat, de alapvetően ugyan azok az aromák kerülnek elő. Azaz édes, malátás, szárított gabonás, szénás, gyógynövényes, fűszernövényes, lekváros, remek ízek bukkannak fel. Kandírozott narancshéj, citrusok illó olaja és fahéj, kakaó, csokoládé, méz, valamint a hordós, tölgyes fanyarság, a sherrys hordó mély gyümölcsössége, almás jelleg olvad össze a komplex zamat rétegekben. Selymesen és bársonyosan érinti a nyelvet, szájat. Kiválóan megalkotott nedűről van szó. 

Lecsengés: Hosszan, édeskésen-aromásan, gyümölcs és fűszer zamatokkal épül be az emlékek közés a kóstolás után.

Szín: Sötétebb sárgás, kissé barnásba hajló

Így kóstold meg: Tisztán, 18-21 fokon, hűtve majd jéggel,- természetesen whiskys kristálypohárban!

Vedd le a polcról, vidd haza, hívd a Tastvéreidet és pohárra fel! Eggs!

 

Érdekesség: 

"Skóciában, a Skót Alföld és Felföld szoros határánál terül el az a terület, amelyen a Glengoyne lepárló tevékenykedik. Sok vélemény szerint ez az egyik legszebb üzem.

1833-ban kezdődött a Glengoyne pályafutása, és láss csodát a vadludak a címerben és a logóban a kelta ősökre utalnak.
Kreáltak az "ars poeticajukhoz" egy jelszót is, ami így szól:  "Worth the Wait", tehát magyarra fordítva "megérte várni".

Ragaszkodnak a régi technológiához, amelynek a lényege a következő:
Meleg levegőn (nem tőzegfüstön) szárított árpamalátát talán a skót whiskygyártás  leglassabb desztillálási metódusával párolják le. Ennek a logikai alapja az, hogy a párlat az üstben a többihez képest többet érintkezik a rézzel, így megtisztul, a nemkívánatos anyagok és alkotók nem kerülnek bele az italba. A végeredmény egy teljesen, tökéletesen tiszta, édeskés ízű, aromás whisky.

Az Ian Macleod független, családi kézben lévő palackozó által tulajdonolt lepárló a skót alföld és felföld határán fekszik, gyönyörű környezetben. A Skócia legszebbjei közé tartozó üzem látogatóközpontja népszerű turisztikai célpont, évente 40 ezren is megfordulnak itt, és vesznek részt a hordókóstolással egybekötött whiskytúrákon.

A Glengoyne single maltjai 2012 őszén nagy változáson mentek át: új külsőt kaptak, valamint kibővült a lepárló termékválasztéka is. A már meglévő 10, 12 és 21 éves érlelések mellé, whiskysorukba beemelték a 15, a 18 (a 17 éves helyett), és a kormeghatározás nélküli, hordó erősségű palackozásokat.

Citromhéj, tejkaramellás alma és leheletnyi kókusz – ezek a jegyek jellemzik a Glengoyne 12 évesét. A gondosan válogatott sherry hordókban történő érlelés, Skócia leglassabb lepárlási folyamata, valamint a tőzegmentes árpa egy egészen gazdag és jellegzetesen tiszta whiskyt eredményeznek."

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!