Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Famous Grouse Scotch whisky 4,5 40% pDD

famous-grouse-4-5-allvany-pdd.jpg
famous-grouse-4-5-allvany-pdd.jpg
Cikkszám: 2781
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2024-03-21
Egység: 4.5 lBruttó egységár: 14 231 Ft / 1 l
Ár: 64 040 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 64040 Ft 64040

Termékismertető

Famous Grouse Scotch whisky 4,5 40% pDD

Származás: Skócia, Highland
Gyártó: Highland Distillery, és a palackozó az Edrington
Alapanyag: Árpa

Érlelés: Fahordóban, 3 éven át. 

Illat: A Famous Grouse Scotch whisky 4,5 40% pDD megillatozása bizony izgalmas feladat, nagy várakozással tekintünk elé. Na persze teljesíti is az elképzeléseinkben lévő kívánságainkat, elképzelésünket, mert kiemelkedően finom illatai nagyon sokféle aromát hordoznak. Malátás, pörkölt tölgyfadongás, fahéjas, vaníliás, karamellás, kakaós. A hordós érlelés fűszeressé tette, benne fahéj, vanília, kevés borsikafű és kardamon. Gyógynövényes, finom zamatokkal dús.

Íz: A Famous Grouse Scotch whisky 4,5 40% pDD ízeiben a méz, a donga fás és pörkölt íze, a vanília és a kandírozott narancshéj dominál. Malátás, édeskés, de száraz, pörkölt olajos magvak aromái, mint egy díszítő elemek jellemzik. Fahéjas, kicsit citrusos. Selymes, lágy és simogató, nem túl füstös. Nagyon jól és finoman oszlanak el a zamat rétegek. Némi cédrusfa aroma, szárított gyümölcs is előkerül. 

Lecsengés: Közepesen hosszú, édeskés-száraz, malátás, fás, finoman fűszeres.

Szín: Aranysárga - barnás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Ha nagy partit adsz a közeli időkben, ez az óriáspalack igazi vendégváró lesz! Eggs!

Érdekesség:

Matthew Gloag a whisky-vel való kereskedést a XIX. század elején kezdte a skóciai Perth-ben. Igazán sikeressé 1860-ban vált fia - William B. Gloag – által, amikorra már elég jó hírnévnek örvendett, mint a legjobb minőségű borok és égetett szeszesitalok forgalmazója.

Célkitűzése az volt, hogy a legjobb minőségű whiskyt alkossa meg, és ebből az igényből azóta se adtak lejjebb. A legjobb minőségű, válogatott alapanyagok, a tiszta, skót víz, valamint a gondosan készített sherry és bourbon hordók együttesen járulnak hozzá ahhoz, hogy a fogyasztók minden igényét kielégítsék.

1897-től számít a Famous Grouse szimbólumának a fajd madár, melyet Matthew Gloag lánya tett a termék motívumává. A név úgy formálódott "Famous Grouse"-sá, ahogy a márka népszerűsége nőtt.

Az 1930-as évekre a Famous Grouse a világ egyik kedvenc whisky márkájává vált Angliától, Európán és Ázsián át, egészen Ausztráliáig. A siker azóta sem hagyott alább. Éves szinten több mint 2 millió kartont értékesítenek világszerte.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!