Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Caol Ila Moch Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD

1_2113.jpg
1_2113.jpg
Cikkszám: 2762
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2024-04-23
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 39 414 Ft / 1 l
Ár: 27 590 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 27590 Ft 27590

Termékismertető

Caol Ila Moch Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD

Származás: Skócia, Islay
Gyártó: Caol Ila Lepárló
Alapanyag: Árpa

Érlelés: fahordókban, blended, (kevert) különböző időintervallumon keresztül. Azért, mert kizárólag az ízek alapján válogatták össze az alkotó whsikyket.

Illat: A Caol Ila Moch Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD megillatozásakor a páráiban édeskés-száraz, tőzeges füstös, kicsit sós, kicsit pörkölt és kiemelten gyümölcsös jelleget érezhetünk  az orrunkon keresztül. Az alkohol mennyisége pont jó, kiemeli az aromákat. Gabonás, pörkölt malátás, hordós, kelt tésztás, cédrusos, citrusos, fahéjas, datolyás, mazsolás, lekváros, és kissé csokoládés zamatok kecsegtetik a kóstolóra vágyót. 

Íz: A Caol Ila Moch Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD kitöltése és megillatozása után rögtön előkerülnek az édes, mellette száraz, krémes, olajos, gyümölcsös és gabonás, malátás ízek. Érezhetjük a hordós érlelés áldásos, dongás, tölgyfás hatásait is. Nagyon összetett, sok al-íz réteggel megáldott finom kortyolású whiskyről van szó. Pörkölt mogyoró és más olajos magvak, kicsike kávé, csokoládé és bors, citrusokból a grapefruit enyhe keserédes zamata is felfedezhető.

Lecsengés: Közepesnél jóval hosszabb, határozottan füstös, gyümölcsös, fűszeres, malátás, fás.

Szín: Aranysárga - barnás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Kínáld meg ma este a Családod minden tagját! Eggs!

 

Érdekesség:

"A „moch” a keltában azt jelenti: hajnal.

A lepárló egy új kiadásáról van szó, amelyet Caol Ila fanoknak feltétlenül meg kell kóstolniuk, de azoknak is nyugodt szívvel ajánljuk, akik szeretik az Islay whiskyket.

A 12 éves verziónál lágyabb, könnyedebb, nagyon jól iható maltról van szó. A Caol Ila Moch az első olyan single malt a lepárlótól, amely teljes mértékben az íze alapján lett szelektálva, így nem volt szempont a kor, a hordó fajtája, az erősség és az esetleges utóérlelés. Illata krémes, citromos, íze bársonyosan sima, közepesen testes, mégis a tőzeg határozottan jelen van, lecsengése száraz, kormos, hamura emlékeztető."

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!