Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Macallan 12é Sherry Oak Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD

macallan-12-e-sherry-oak.jpg
macallan-12-e-sherry-oak.jpg
Cikkszám: 2745
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-01-10
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 100 843 Ft / 1 l
Ár: 70 590 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 70590 Ft 70590

Termékismertető

Macallan 12é Sherry Oak Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD

Származás: Skócia, Highland
Gyártó: Macallan Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa


Érlelés: 12 évig, Sherrys hordóban.

Érdekesség: Eredetileg csak a spanyol Jerez tartományból származó fahordókban érlelték a whiskyt. Ez a 12 éves Sherry Oak Whisky is ennek a hagyománynak a része, eleme! (Az más kérdés, hogy de 2004.-ben részben, - második fázisként az érlelésben - áttértek a Bourbonos hordókra. Ezek a whiskyk a "Fine Oak" érlelésűek.)

Illat: A Macallan 12é Sherry Oak Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD kipárolgásaiban robbanásszerűen kitűnik az érlelés módja, a hordó jellege és persze a nyugalmi időszak hossza. Kifejezetten az édesebb párájú kategóriába tartozó italról van szó, mert a 12 év a sherrys hordó sötétjé ezt eredményezte. Csodásak az aromái. Nektáros, édeskés, mezei virágos, meggyes, rumosmeggyes, akácvirágos, virágmézes zamatok uralokodnak és csak másodsorban a malátás, gabonás, égetett tölgyfahordós, datolyás, fügés zamat rétegek, illetve a fahéjas, pörkölt mogyorós, mandulás jegyek.

Íz: A Macallan 12é Sherry Oak Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD megízlelése a neve alapján kellő izgalommal tölti el a kóstolót. A spanyol hordók 12 évi nyugalma egy kifejezetten édes, sherrys, meggyes, rumosmeggyes, malátás, fahordós-tölgyes, cédrusos, pörkölt kókuszos, datolyás, fügés, ízeket teremtettek. Pörkölt mogyoró és mandula valamint kesudió, dió, fahéj, karamell, méz, mazsola, citrusok, finom édeskés fűszernövények, citromfű is ott van a többedik kortyban. Selymes, bársonyos, krémes, jó húzású whisky.   

Lecsengés: Közepesnél hosszabb, édeskés, sherrys, fahordós, pörkölt magvas, kissé füstös.

Szín: Pirosas -aranysárga

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Egy ilyen palack ital pont jó lesz a péntek esti bulira! Eggs!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!