Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

RedBreast 12é Irish Whiskey 0,7 40% pDD

red_breast.jpg
red_breast.jpg
Cikkszám: 2741
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2018-08-01
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 26 243 Ft / 1 l
Ár: 18 370 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 18370 Ft 18370

Termékismertető

RedBreast 12é Irish Whiskey 0,7 40% pDD

 
Származás: Írország
Gyártó: Irish Distillers
Alapanyag : Árpa


Különlegessége: A világ egyetlen pot still ír whiskey gyártója ( részben malátázott, részben nem malátázott árpát használnak, az un. "zöld" árpát)

Érlelés: 12 éven át, tölgyfahordóban, de a befejezés ex sherry-s hordó, Oloroso. 

Illat: A RedBreast 12é Irish Whiskey 0,7 40% pDD illatai az egyik legintenzívebbek a whiskey világban. Amikor elkezdjük az illatok megismerését, édeskés, finom árpamaláta, kifejezett hordó dongásság, erőteljes pörkölt-sherry-s textúra emelkedik ki. Élénk, paprikás, borsos jegyek, sherrys, cseresznyés zamatok, némi konyakos jelleggel. Kiválóan megérlelt olyan ital, amely minden igényt kielégít már a páráiban tapasztaltak alapján is. 

Íz: A RedBreast 12é Irish Whiskey 0,7 40% pDD megkóstolása remek dolog, mert igazi élmény. Édeskés, lágy, de határozott vaníliás, árpamalátás, fadongás, pörkölt olajos magvas zamatok kápráztatják el a szájat. Nagyon gyümölcsös, grapefruit, kandírozott narancshéj, lime mutatja meg magát. Majd érkezik a szegfűszeg, gyömbér és a fahéj pikáns aromája. Kissé mézes mazsolás jegyek tesznek rá még egy lapáttal a remek élvezetre. Halványan oszlik el a paprikás, borsos, borsikafüves zamat.

Lecsengés: Hoszzú, kellemes, édeskés, gyümölcsös, enyhén fűszeres.

Szín: Közepes sárga

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály whiskey-s poharat, majd 18-21 fokon először, és hűtve jéggel másodszor és harmadszor is (!) próbáld ki!

Kedves egészségedre, ismerd meg ezt a világhírű, jó nedűt! Eggs!

 

Érdekesség:

A Red Breast egy csodálatosan kiegyensúlyozott pure pot still whiskey melengető, nagyvonalú textúrával, valamint gazdag, édes, fűszeres energiától duzzadó aromákkal. Sokak szerint a legjobb ír whiskeyk közé tarozik.

A pure (avagy single) pot still elnevezés azt jelenti, hogy a hagyományos ír készítési eljárásoknak megfelelően rézüstben, malátázott, illetve nem malátázott (ún. zöld) árpa felhasználásával készül ez a 12 évig érlelt whiskey.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!