Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Aberlour 12é Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD

aberlour_12e.png
aberlour_12e.png
Cikkszám: 2736
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2024-06-17
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 41 386 Ft / 1 l
Ár: 28 970 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 28970 Ft 28970

Termékismertető

Aberlour 12é Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD

Származási hely: Skócia
Régió: Speyside
Lepárló: Aberlour Whisky Distillery
Ital típus: Single Malt
Érlelési idő: 12 év
Érlelési kategória: Double Wood
Érlelés módja: Fahordóban érlelt
Hordó típusa: Ex-Whisky hordó
Használt hordók: Ex-Bourbon tölgyfa hordó

 

Illat: Az Aberlour 12é Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD kóstolása az illatok megvizsgálásával kell, hogy kezdődjön. A megillatozásakor egy igen édeskés, malátás, gyümölcsös illatot fedezünk fel benne. Nyilvánvalóan benne van a körte, a barack aromája a páráiban. Az édeskés zamatban a kandírozott narancshéj, mazsola, tölgyfadonga, sőt egy kis gyömbér aromái, valamint a csodás citrusok, fűszerek, szárított illatos növények vannak benne. Jelen van még a kissé füstös, kakaós, pörkölt mogyorós aroma réteg is.  

Íz: Az Aberlour 12é Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD ízei az első próba korty esetében már is megmutatják, hogy ez bizony egy nagyon jó nedű. Édeskés, gyömbéres, dongás-malátás, kifejezetten gyümölcsös, azaz körtés, barackos, mazsolás zamatok tolulnak fel. Tele van szép citrusokkal, kicsi mézes-nektáros jelleg is felismerhető. Pörkölt donga, mogyoró, mandula és dió felséges ízei kecsegtetik a kóstoló ajkakat. Bársonyos, simogató, kiváló húzása van. 

Lecsengés: Hosszú, édes-száraz, pörkölt, kissé füstös, ízes.

Szín: Arany sárga pirosas beütéssel.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristályból készült whiskys poharat és kezd magában, szoba hőmérsékleten. Utána próbáld ki hűtve, majd jéggel! 

Kedves egészségedre!

 

Érdekességek:

Az Aberlour Whisky márka a világ szakemberei és fogyasztói között nagy elismrést aratott, arat ma is. Nagyon sok díjat besöpörtek már. Hihetetlen gondossággal válogatják ki az alapanyagokat és választják meg a hordókat. 

Nemzetközi elismerések, díjak: 2015 International Whisky Competition Ezüstérem, 2015 The Scotch Whisky Masters (The Spirits Business) Aranyérem, 2014 International Spirits Challenge Aranyérem.

Lévén  speyside-i whisky, a 12 éves érlelés az az időszak, ami igazi klasszikus aromákat tár fel ennél a whiskynél. Átgondolva a hordóban töltött időt,kellő tiszteletet parancsol ez gyönyörű ital, -  az Aberlour. Kifejezetten elegáns, kellemet kölcsönöz már az első kortynál, és hol van még a többi! Gyümölcsös jellege erősebb, mint a 10 évesé. Színe mélyebb, meggyőzőbb.

A díszdoboza adja az ötletet, ajándékozzunk meg vele egy jó barátot!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!