Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Laphroaig Quarter Cask Single Malt scotch whisky 0,7 48% pDD

laphroaig-quarter-cask.jpg
laphroaig-quarter-cask.jpg
Cikkszám: 2728
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-10-06
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 39 100 Ft / 1 l
Ár: 27 370 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 27370 Ft 27370

Termékismertető

Laphroaig Quarter Cask Single Malt scotch whisky 0,7 48% pDD

Az először 2004-ben palackozott "Quater-Cask" egy különleges whisky még a Laphroaig termékei között is. Korát illetően akár fiatalnak is mondhatnánk a maga mindössze 5 éves érlelési idejével, ugyanakkor ennek az 5 éves időszaknak az utolsó 7 hónapját a whisky egy úgynevezett negyedes-hordóban ("quater-cask") tölti, ami mindössze105 liter űrtartalmú.

A kisebb hordóban a whisky gyorsabban érik, azaz hatékonyabban oldja ki a hordó fájának illat és íz anyagait, ezáltal viszonylag rövid idő alatt kialakul a whisky különleges, magával ragadó összetettsége.

A Laphroaig a 21. század legnépszerűbb Islay régióban készülő "single malt" whisky-je! A folyton növekvő keresletet a gyár csak úgy képes kielégíteni, hogy kapacitásai 100%-án termel. Így évente 2,4 millió liter párlat készül az 1815 óta működő üzemben. Mivel ez sem elég, a korábban termelésének mintegy 60%-át blend whiskyk gyártásához értékesítő cég jelentősen csökkentette ezen a piacon való részvételét is, hogy még több single malt kerülhessen a polcokra világszerte.

A Laphroaig azon kevés lepárló közé tartozik, mely saját malátázóval is rendelkezik. Az itt készült malátát erős, tőzeges füsttel szárítják 18 órán át, majd forró levegővel további 15 órán át. Ennek eredményeképpen az itt készült maláta phenol tartalma 50-55 ppm, amit egyéb malátával is kevernek, hogy a párlat maga 25 ppm értékkel bírjon.

Az Islay régió jellegzetes füstös, tőzeges karakterét kiválóan reprezentáló Laphroaig nem csak egy különlegesen magas minőségű és egyedi ízvilágú whisky, de egy legenda is egyben.

A Laphroaig "szerelmesei" számos országban rajongói klubokat hoztak létre és magának a gyárnak is van egy "Freind of Laproaig" (a Laphroaig Barátai) elnevezésű társasága. Ennek mindenki tagja lehet, aki legalább egy üveg Laphroaig whiskyt vásárol és regisztrálja magát a cég honlapján az üvegen, vagy a dobozon található vonalkód alatti számsor megadásával, vagy postán a palack mellett található kis kérdőívecske kitöltött darabjának és az üveget (dugót) lezáró fém fóliának az elküldésével. Egy klubtag számára számos előnyt, lehetőséget biztosít a Laphroaig, többek között egy életre szóló tulajdonjogot kap egy talpalatnyi földre Islay szigetén.

  • Illat: Fenolos, tengeri moszatra emlékeztető, nagyon tőzeges és egy kissé édeskés.
  • Íz: Jód, füst és olajos simaság.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!