Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Bushmills 21é Single Malt Irish whiskey 0,7 40% pDD

1_2355.jpg
1_2355.jpg
Cikkszám: 272
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2022-05-05
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 116 300 Ft / 1 l
Ár: 81 410 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 81410 Ft 81410

Termékismertető

Bushmills 21é Single Malt Irish whiskey 0,7 40% pDD

Származás: Írország
Gyártó: Bushmills Distillery
Alapanyag: Árpa, gabona

Érlelés: fahordóban 19 évig /Oloroso sherry és bourbon fahordóban, de külön-külön,  majd 19 év után összekeverik, és plusz 2 év a Madeira-s hordós érlelés/,- de előtte 3-szoros lepárláson esett át.

Érdekesség: A Bushmills 21 éves Single Malt-jának összes aromáját, zamatát nyilván egyrészről a háromszoros lepárlás, a tőzegfüst hiánya és a hosszú tölgyfahordós érlelés adja.

Ez a lepárló szerezte meg a hatóságoktól a világon először a hivatlos whiskey előállítási engedélyt.

Illat: A Bushmills 21é Single Malt Irish whiskey 0,7 40% pDD: Ha ehhez az italhoz hozzájutunk, akkor az már egy ünnep. A kipárolgásaiban már is érezzük a 3-féle hordós érlelés hatásait. Az első bele illatozás mennyei élményhez juttatja a kiváncsiakat. Itt is bejelentkeznek a jellegzetes, a nagyon öreg whiskey-ikre jellemző tulajdonságok: Öreg és ódon hordósság, gyümölcsösség, virág, fűszernövény, lekvár, vanília, csoki, narancshéj, érett alma és barack, kandírozott narancshéj. Édeskés tölgyfás, fahéjas, karamellás, fűszeres, citrusos, kicsit kakaós-csokoládés zamatok a jellemzőek. Kiemelkedően simulékony, bársonyos, selymes. 

Íz: A Bushmills 21é Single Malt Irish whiskey 0,7 40% pDD: Ízeiben szinte túltengenek a csuda finom zamatok. Hiába, a 21 év az 21 év! Édeskés, olajos, nagyon komplex ízű - perceket kell várni a megkülönböztetésük miatt. Van benne öreg hordó dongája, lekvár, kakaó, csoki, karamella, datolya, mogyoró, mandula, méz, mazsola, szárított gyümölcsök, mangó. Már az első pár kicsi korty után tudjuk, hogy ez egy igazi luxus kategóriájú, nagyon komoly whiskey. A simaságáról meg nincs is mit beszélni, oly selymes és csúszik.

Lecsengés: Kiemelkedően hosszú, lekváros, nektáros, mézes, aszalt gyümölcsös, mogyorós, csokis, fűszeres.

Szín: Sötétsárga.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskey-s pohárban.

Legyen egy "fullos" estéd, vendégeld meg a Szeretteidet! Eggs!

 

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!