Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Bushmills 16é Triple Distilled Single Malt Irish whiskey 0,7 40% pDD

bushmills-16-e-n.webp.jpg
bushmills-16-e-n.webp.jpg
Cikkszám: 269
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2024-04-05
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 60 614 Ft / 1 l
Ár: 42 430 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 42430 Ft 42430

Termékismertető

Bushmills 16é Triple Distilled Single Malt Irish whiskey 0,7 40% pDD

Származás: Írország
Gyártó: Bushmills Distillery
Alapanyag: Árpa, gabona

Érlelés: fahordóban 15 évig /sherry és bourbonban, de külön-külön,  majd 15 év után összekeverik, és plusz 1 év a portói hordós érlelés/,- de előtte 3-szoros lepárláson esett át.

Érdekesség: A Bushmills 16 éves Single Malt-jának összes aromáját, zamatát nyilván egyrészről a háromszoros lepárlás, a tőzegfüst hiánya és a hosszú tölgyfahordós érlelés adja.

Ez a lepárló szerezte meg a hatóságoktól a világon először a hivatlos whiskey előállítási engedélyt.

Illat: A Bushmills 16é Triple Distilled Single Malt Irish whiskey 0,7 40% pDD: A kipárolgásaiban már is érezzük a 3-féle hordós érlelés hatásait. Az első lég-kortyai a 10 éveshez képest aromákban gazdagabbak. Mély gyümölcsösség, virág, fűszernövény, lekvár, kicsi vanília, csoki, narancshéj, jön át, ha beleszimatolunk a pohárba. Tölgyfás, fahéjas, karamellás, édes, fűszeres, citrusos, kicsit kakaós-csokoládés zamatok a jellemzőek. Kiemelkedően simulékony, bársonyos, selymes. 

Íz: A Bushmills 16é Triple Distilled Single Malt Irish whiskey 0,7 40% pDD: Ízeiben messze túlmutat a 10 évesen. Már az első pár kicsi korty után tudjuk, hogy ez egy nagyon komoly whiskey. Egészen világossá válik a zamatok kialakulása kapcsán a portóis hordó lesímító hatása. Édeskés, selymes, dús, krémes, lágy, gyümölcsös, cédrusos, citromfüves, kakaós, csokoládés, fahéjas, malátás, gabonás, tölgyfás, kardamonos, pörkölt mogyorós, mandulás. 

Lecsengés: Nagyon hosszú, gyümölcsös, csokis, fűszeres.

Szín: Sötétsárga.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskey-s pohárban.

Legyen egy "fullos" estéd, próbáld ki ezt a klassz italt! Eggs!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!