Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Lagavulin 16é Single Malt whisky 0,7 43% pDD

lagavulin_16y.jpg
lagavulin_16y.jpg
Cikkszám: 2688
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-12-12
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 85 700 Ft / 1 l
Ár: 59 990 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 59990 Ft 59990

Termékismertető

Lagavulin 16é Single Malt whisky 0,7 43% pDD

Származás: Skócia, Islay
Gyártó: LAGAVULIN Palackozó
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 16 éven át, tölgyfa hordóban.

Illat: A Lagavulin 16é Single Malt whisky 0,7 43% pDD kitöltése után az első felszálló párák roppant kellemesek az e kategóriát szerető whisky kedvelők orrának. Sötétség, kellemes hőmérséklet és tölgyfa "keret" jellemezte az érlelési szakasz 16 évét,- aminek egy kiváló ital lett a végeredménye. Az alap aroma csokor a következő: Tengeri sós, kesernyésen füstös, égetett tőzeges, krémes, sűrű, dús, mélyen tölgyfa hordós, dongás zamatok, és ráadásul telis tele van finoman eloszló keleties fűszerekkel. Gyümölcsös, picit vaníliás, pörkölt mogyorós, mandulás, kakaós, csokis zamat rétegek sűrű fellege alkot komplex egészet. Fűszeres, szárított növényes, kandírozott gyümölcsös,- szuper!

Íz: A Lagavulin 16é Single Malt whisky 0,7 43% pDD első kortya rendesen meglepően kiemelkedően jó! A nagyon hosszú érlelési szakasz "bőven megérte" - mert kivételesen komplex, szinte eklektikus zamat bombát forgatunk a nyelvünkkel. Száraz-sós-kesernyés-édes, és mindez egyszerre jelentkezik be! Sós, füstös, tőzeges, pörkölt malátás, tósztos, gabonás, bársonyos, krémes, selymes, ódon-hordós, enyhén vaníliás. Jelen vannak a lekváros, kandírozott gyümölcsös, mazsolás aromák. Mogyorós, pörkölt mogyorós, diós, kesudiós, fahéjas, kávés, karamellás, fekete csokis ízek emelkednek ki a többedik kortynál.

Lecsengés: Kifejezetten hosszú, érett fahordós, sós-édeskés-száraz, füstös, tőzeges, pörkölt olajos magvas, malátás, fűszeres ízzel tűnik tova.

Szín: Sötét sárgás, barnás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Na ez a whisky jó lesz a ma esti Legénybúcsúra (is)! EGGS!

Érdekesség:

"Az egyik legjobb, folyamatosan kapható ár/érték arányú single malt, amelyet nagyon sokan így gondolnak.

A Lagavulin egy kelta szó, aminek jelentése "A völgy, ahol a malom van". A lepárlót, ami a világ egyik legnépszerűbb és legismertebb single malt whiskyjét gyártja 1816-ban alapította bizonyos John Johnston.

A Lagavulin single malt iránt oly nagy a kereslet világszerte, hogy a gyár 3 műszakban dolgozik a hét minden napján és gyakorlatilag minden cseppjét az itt készülő párlatnak single malt whiskyként palackozza le.

(Ez alól csak az a kis rész kivétel, ami a "White Horse" nevű blend gyártásához használnak fel.)

A 16 éves Lagavulin egy igazi klasszikus Islay whisky, a régió összes jellegzetességével!

Nem véletlenül a Diageo ’Classic Malts’ válogatásában is ez a whisky képviseli az Islay régiót!

Aki egyszer megkóstolta, nem tudja feledni édesen krémes füstösségét és mindig hiányérzete lesz, ha nincs otthon legalább egy palack ebből a csodálatosan kifinomult italból…"

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!