Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Isle Of Jura 10é Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD

isle-of-jura-10e-2.jpg
isle-of-jura-10e-2.jpg
Cikkszám: 2681
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-09-28
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 25 114 Ft / 1 l
Ár: 17 580 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 17580 Ft 17580
Jura Whisky Distillery

Termékismertető

Isle Of Jura 10é Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD

Származás: Skócia
Gyártó: Jura Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 10 éven át tölgyfahordóban. Az italba a Talisker - Skye sziget egyetlen lepárlójának nedűje - is bele van keverve.

Illat: A Isle Of Jura 10é Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD illat pamacsainak a hatása a kiváncsi orra nagyon is kellemes. Malátás, tőzeges, mandulás, gyümölcsös, szárított virágos. Ez egy igencsak remek kipárolgásokkal megáldott ital. A 10 éves, hordóban, annak sötét nyugalmában történő érlelési szakasz selymes, simogató, bársonyos zamatokat hozott a felszínre már a gőzeiben is. Némi citrus, kesudió és dió, pörkölt kávé enyhe zamata figyelhető meg benne. Fűszeressége és füstössége enyhe, kicsit édeskés az illata, amelyet rétegekben jól ki lehet elemezni. 

Íz: A Isle Of Jura 10é Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD első kortyainak az ízeiben az első benyomás az édeskés, malátás, tőzeges és kicsit füstös jelleg. Aztán lassan, rétegekben, szépen eloszlatva előkerülnek a tölgyfahordó, a szárított gyümölcsös és gyógynövényes, fűszeres, mandulás, mogyorós, egyéb aroma rétegek. Selymes, bársonyos, itatja magát ez a nedű. Kellemes érzésünk van a felső ajkakon és az ízlelő bimbókban úgyszintén. Olajos, dúsan ízes, sűrű a rétegek tekintetében. Némi mazsola, méz, szegfűszeg, kardamon is elő-elő tűnik.  

Lecsengés: Igen hosszú, malátás, az édesség és a hordó donga dominál.

Szín: Aranysárga - barnás

Így kóstold meg: Előszrö 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Szólj a Barátoknak és legyen egy kedves, szép estétek! EGGS!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!