Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Ballantines Whisky 12é. 0,7 40% pDD

ballantines-12-e-pdd.jpg
ballantines-12-e-pdd.jpg
Cikkszám: 2663
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-11-20
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 19 700 Ft / 1 l
Ár: 13 790 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 13790 Ft 13790

Termékismertető

Ballantines Whisky 12é. 0,7 40% pDD

Származás: Skócia
Gyártó: Ballantines Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 40 féle whiskyből, 12 éven át, tölgyfa hordóban.

A Ballantine's whiskyt Dumbarton városában blendel-ik (keverik), palackozzák, a normál esetben 57 féle maláta whiskyből, + a saját lepárlójában főzött kukoricawhiskyből.

Az Arany Pecsét (Gold Seal) a biztosíték az állandó magas minőségre.

Illat: A Ballantines Whisky 12é. 0,7 40% pDD a valóságban nagyon is klassz, remek illat anyagokat áraszt a kóstoló pohárból. A legelső érzés a parfümös, krémes, dús, gabonás, édes, szárított gyógynövényes, virágos, ódon hordós kipárolgása. Szépek a vaníliás, kicsit füstös, karamellás, gyümölcsös, alma kompótos, fűszeresnek mondható aromák sora is. Selymes páráiban  jelen van a kardamon, citromfű, banán, mazsola és méz is. Erőteljes a pörkölt mogyoró, dió, kesudió és a mandula. A tőzeges füstössége valójában nagyon enyhe.

Íz: A Ballantines Whisky 12é. 0,7 40% pDD ital megkóstolása az illatozása után igen nagyon izgalmas feladat, mert oly sok ízrétege, aroma anyag van ebben a nedűben. A zamataiban az első fő pillér a vaníliás édesség, majd a pörkölt aroma, aztán a hordós, ódon íz. Már ez a három zamat együttese is csodás, de sokkal több íz réteg van benne. Szép sorban, felsorolásszerűen: malátás-gabonás-édesség, mogyoró, mandula, dió, kesudió, citrusok, gyömbér, fahéj, szegfűszeg, kakaó, karamell, citromfű, szárított fűszernövények. Nagyon selymes, még inkább bársonyos húzású ital.  

Lecsengés: Kifejezetten hosszú, édes, határozottan pörkölt fadongás, pörkölt malátás, fűszeres, fahéjas íz marad a végére.

Szín: Sötét sárgás, barnás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Ha igazán finomat akarsz és még meglepit is, akkor íme itt ez a szép ital! EGGS!

Érdekesség: 

A Ballantines világhírű whiskyt 1827-ben Edingburgban kezdték gyártani, érlelni, palackozni. Nagyon érdekes, hogy egy fiatal titán, a 18 éves George Ballantine volt az "elkövető"! Az elején egyszerű szeszkereskedő volt a csapata. Generációról generációra szállt a tudás és a cég, majd a fia, és az unokája odáig fejlesztette a társaságot, hogy a Királyi Udvar beszállítója lett. 

Az ital arc-cimkéjén ma is ott a szöveg, miszerint Viktória királynő és VII. Edward király is poharazgatott a nedűikből.  

Az USA szesztilalma ellenére ők szállítottak whiskyt az amerikai szomjas ajkaknak.

 

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!