Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Ballantines whisky 17é 0,7 43% pDD

ballantines-17-years.jpg
ballantines-17-years.jpg
Cikkszám: 2662
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2022-07-21
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 41 900 Ft / 1 l
Ár: 29 330 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 29330 Ft 29330

Termékismertető

Ballantines whisky 17é 0,7 43% pDD

Származás: Skócia
Gyártó: Ballantines Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 57 féle whiskyből, 17 éven át, tölgyfa hordóban.

A Ballantine's whiskyt Dumbarton városában blendel-ik (keverik), palackozzák, 1930 óta változtalan receptúrával és keverési aránnyal. Single malt és gabona whiskyk remek egyvelege ez az ital. 

A keverő mesterek évtizedek óta nagyon rajta tartják a szemüket a különböző skót helyszínekről érkező alap whiskyken, a keverésen és az érlelésen. Az egyik legjobban megbecsült skót whisky.

Illat: A Ballantines whisky 17é 0,7 43% pDD vaníliás, pörkölt olajos magvas, pörkölt tölgyfa dongás, ódon hordós, édes, füstös zamatokkal indít a megillatozásakor. Igazi illat és parfüm csoda ez a nedű már a páráiban is. Tökéletes harmónia uralkodik a gazdag és dús aromák között. Selymes, bársonyos gőzeiben rengeteg fűszer, szárított virág, méz, gyömbér, maláta, gabona, szárított gyümölcs illatok alkotnak egységes egészet. 

Íz: A Ballantines whisky 17é 0,7 43% pDD kiöntése után a kóstoló pohárban egy széles gyűrűvel (a pohár falán), sűrű és gazdag ízekkel bíró italt tartunk a kezünkben. A kortyok nagyon nagy élvezetet nyújtanak, mert egész sor elemzésre váró aromával telítettek. Így előkerülnek a következők: Édes vaníliás, malátás, gabonás, gyümölcsös, fűszeres, fahéjas, karamellás, hordós, hordó dongás, pörkölt tölgyfás, pörkölt olajos magvas, csokoládés ízek. Füstössége éppen a megfelelő intenzitással bír. Úgy a 6. kortytól további al-zamatok is érezhetőek a nagyon jó ízlelő szervvel megáldott kóstolóknak.

Lecsengés: Nagyon hosszú, érett fahordós, édeskés, pörkölt olajos magvas, malátás, fűszeres, fahéjas ízzel tűnik tova.

Szín: Sötét sárgás, barnás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Ha szükséged van igazi exkluzív ajándék italra, na ezzel nem vallasz szégyent! EGGS!

Érdekesség: 

A Ballantines világhírű whiskyt 1827-ben Edingburgban kezdték gyártani, érlelni, palackozni. Nagyon érdekes, hogy egy fiatal titán, a 18 éves George Ballantine volt az "elkövető"! Az elején egyszerű szeszkereskedő volt a csapata. Generációról generációra szállt a tudás és a cég, majd a fia, és az unokája odáig fejlesztette a társaságot, hogy a Királyi Udvar beszállítója lett. 

Az ital arc-cimkéjén ma is ott a szöveg, miszerint Viktória királynő és VII. Edward király is poharazgatott a nedűikből.  

Az USA szesztilalma ellenére ők szállítottak whiskyt az amerikai szomjas ajkaknak.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!