Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Ballantines whisky 21é 0,7 40% pDD

ballantines-21-e-244.jpg
ballantines-21-e-244.jpg
Cikkszám: 2655
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2020-12-09
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 59 129 Ft / 1 l
Ár: 41 390 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 41390 Ft 41390

Termékismertető

Ballantines whisky 21é 0,7 40% pDD

Származás: Skócia
Gyártó: Ballantines Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 57 féle whiskyből, 21 éven át, tölgyfa hordóban.

A Ballantine's whiskyt Dumbarton városában blendel-ik (keverik), palackozzák, 1930 óta változtalan receptúrával és keverési aránnyal. Single malt és gabona whiskyk remek egyvelege ez az ital. 

A keverő mesterek évtizedek óta nagyon rajta tartják a szemüket a különböző skót helyszínekről érkező alap whiskyken, a keverésen és az érlelésen. Az egyik legjobban megbecsült skót whisky.

Illat: A Ballantines whisky 21é 0,7 40% pDD alapos illat vizsgálata bizony nem 2 perc. Édes, nektáros, likőrös, sűrű aromákkal telített gőzei nagy élvezetet okoznak a kóstoló számára rögtön az első másodperctől. Kissé füstös, inkább pörkölt és fadongás aromák az uralkodóak. A több mint 2 évtizedes érlelés nyilván hatalmas mennyiségű zamat réteget és hatást okozott. Vaníliás, fahéjas, kakaós, karamellás, citrusos, selymes, bársonyos, nagyon kellemes párákkal bír. Akár 10-15 percig is lehet illatozni,- ha valaki kibirja kóstolás nélkül.

Íz: A Ballantines whisky 21é 0,7 40% pDD illatai után jönnek az extra finom ízek, illetve élvezetek. A kóstoló pohárba történő kiöntése után szinte "bele tudnánk harapni", oly étvágygerjesztő italról van szó. Édes, dús aromákkal megáldott, nagyon komplex zamatokkal rendelkező ital. Nektáros, vaníliás, tölgyes, pörkölt mandulás, diós, gyömbéres, kandírozot narancshéjas, citromfüves kiváló ízekkel találkozhat a kiváncsi ajak. Kiemelten simulékony és bársonyos. Jim Murray mester 93 pontot tett a neve mellé! 

Lecsengés: Nagyon hosszú, likőrös-édeskés, érett, pörkölt olajos magvas, malátás, fűszeres, fahéjas, kicsit gyömbéres.

Szín: Sötét sárgás, barnás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Igazi, nagy ünnepre való ital. Okozz vele ugyan ekkora nagy örömöt - ajándékozd meg vele a Szeretteidet! EGGS!

Érdekesség: 

A Ballantines világhírű whiskyt 1827-ben Edingburgban kezdték gyártani, érlelni, palackozni. Nagyon érdekes, hogy egy fiatal titán, a 18 éves George Ballantine volt az "elkövető"! Az elején egyszerű szeszkereskedő volt a csapata. Generációról generációra szállt a tudás és a cég, majd a fia, és az unokája odáig fejlesztette a társaságot, hogy a Királyi Udvar beszállítója lett. 

Az ital arc-cimkéjén ma is ott a szöveg, miszerint Viktória királynő és VII. Edward király is poharazgatott a nedűikből.  

Az USA szesztilalma ellenére ők szállítottak whiskyt az amerikai szomjas ajkaknak.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!