Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Ballantines Whisky 30é 0,7 40% faDD

Ballantines_30_Y.jpg
Ballantines_30_Y.jpg
Cikkszám: 2654
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-12-18
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 226 714 Ft / 1 l
Ár: 158 700 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 158700 Ft 158700

Termékismertető

Ballantines Whisky 30é 0,7 40% faDD

Származás: Skócia
Gyártó: Ballantines Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 57 féle whiskyből, 30 éven át, tölgyfa hordóban.

A Ballantine's whiskyt Dumbarton városában blendel-ik (keverik), palackozzák, 1930 óta változtalan receptúrával és keverési aránnyal. Single malt és gabona whiskyk remek egyvelege ez az ital. 

A keverő mesterek évtizedek óta nagyon rajta tartják a szemüket a különböző skót helyszínekről érkező alap whiskyken, a keverésen és az érlelésen. Az egyik legjobban megbecsült skót whisky.

Illat: A Ballantines Whisky 30é 0,7 40% faDD megillatozásakor az első benyomás az "ódon-öreg-hordós" aroma jellegre utal. Száraz, de még is édeskés, virágos, szárított növényes, pörkölt malátás, kiemelten bársonyos párájú ital. Olyan zamat mélységek érezhetőek már a gőzeiben is, ami jelzés értékkel bír az érlelés időtartamára vonatkozóan. Vanília, méz, kandírozott narancshéj, pici körte, fahéj, kakaó, csokoládé, karamell érezhető benne. Kifejezetten koros, komplex, összetett illatai vannak. 

Íz: A Ballantines Whisky 30é 0,7 40% faDD első kortyai is ajándéknak számítanak. Krémes, nektáros, parfümös, pörkölt, ódon, száraz-édes ízekkel nyeri el a kóstoló csodálatát. Selymessége és bársonyossága nem a hétköznapi, megszokott értékeket mutatja, hanem azon jóval túl van. Vanília, kakaó, csokoládé, kakaó, pörkölt mandula és mogyoró van benne. Kevés gyömbér, kardamon, citromfű, szegfűszeg sejlik fel a többedik kortynál. Nagyon bonyolult feladat az összes íz réteget kielemezni. Jim Murray mester 84 pontot ítélt oda! 

Lecsengés: Nagyon hosszú, száraz-édes, (ebben a sorrendben érezzük a nyelvünkön), érett ódon hordódongás, tölgyfás, pörkölt mandulás, malátás, fűszeres, kakaós.

Szín: Sötét sárgás, de inkább barnás.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Szuper exkluzív ital, amellyel sehol nem lehet szégyent vallani! EGGS!

Érdekesség: 

A Ballantines világhírű whiskyt 1827-ben Edingburgban kezdték gyártani, érlelni, palackozni. Nagyon érdekes, hogy egy fiatal titán, a 18 éves George Ballantine volt az "elkövető"! Az elején egyszerű szeszkereskedő volt a csapata. Generációról generációra szállt a tudás és a cég, majd a fia, és az unokája odáig fejlesztette a társaságot, hogy a Királyi Udvar beszállítója lett. 

Az ital arc-cimkéjén ma is ott a szöveg, miszerint Viktória királynő és VII. Edward király is poharazgatott a nedűikből.  

Az USA szesztilalma ellenére ők szállítottak whiskyt az amerikai szomjas ajkaknak.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!