Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Bols Blue Curacao likőr 21%

bols-blue-curacao.jpg
bols-blue-curacao.jpg
Cikkszám: 2635
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2021-09-21
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 7 329 Ft / 1 l
Ár: 5 130 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 5130 Ft 5130

Termékismertető

Bols Blue Curacao likőr 21%

Származás: Hollandia
Gyártó: Lucas Bols B.V.
Alapanyag: Párlatok + keserű narancs, vérnarancs, fűszer és gyógynövények, Kinnow narancs

Érlelés: Áztatással és keveréssel, rázással

Illat: A Bols Curacao likőr kipárolgásaiban rendkívüli, mert egy keserű narancs adja meg az alaphangot az aromái között, és az bizony semmivel össze nem téveszthető. Illataiban persze a fűszeresség és a sok gyógynövény, az édes narancs, grapefruit szerű elemek jelentkeznek be. Frissítő, élénkítő hatású ital, remek koktél alapanyag. 

Íz: Ez az egzotikus likőr az alapanyagokból kiindulva, egy nagyon ízes, aromás, illatokkal teli, kissé édes, narancs ízű ital. Egy kevés keserűség is érezhető, amely pont az alap keserű narancsnak köszönhető. Nagyon sokféle íz hatás adódik a rengeteg (a recept nem ismert) fűszernövény és gyógynövény kivanatokból, amit hozzáad a gyártó. 

Lecsengés: Kellemes, édeskés-keserű, narancsos.

Szín: Égszínkék.

Koktélokhoz: Ajánlott, remek ízeket ad hozzá és szolgál alap ital alkotóként is a koktélokban. 

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 18-21 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg ! Isteni ital 6-8 fokon, hűtve is, sőt jéggel is kiemelkedően jó.

Fújj "frissítő ébresztőt" egy curacao alapú jó koktéllal a kókadozó társaságnak ! Eggs ! 

 

Érdekesség:

A cég 1525.-ben alakult (!). Ars poetica-juk a professzionális ízesítés és az ízek összekeverése. Ebben lassan - lassan 500 éves tapasztalata van ennek a családi  vállalkozásnak.

Egy "curacao" csak akkor autentikus, ha van benne a Curacao szigetén honos "Laraha" nevű keserű narancs. Ha ez hiányzik, akkor az nem curacao likőr. 1634.-ben a hollandok elfoglalták a szigetet, és Lucas Bols rájött ennek a keserű narancsnak, pontosabban a héjának a nagyszerű ízesítő hatására.

 

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!