Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenfarclas 105 Single Malt Scotch whisky 1,0 60% pDD

1_1890.jpg
1_1890.jpg
Cikkszám: 2579
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-08-31
Egység: 1 lBruttó egységár: 27 120 Ft / 1 l
Ár: 27 120 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 27120 Ft 27120

Termékismertető

Glenfarclas 105 Single Malt Scotch whisky 1,0 60% pDD

 
Származási hely: Skócia
Régió: Highland, Speyside
Lepárló: Glenfarclas Whisky Distillery
Ital típus: Single Malt
Érlelés módja: Fahordóban érlelt, 8-10 éven át, a keverő mester megítélése szerint palackozzák
Hordó típusa: Ex-Sherry hordó, (Oloroso sherry hordó) Ex-Bourbon hordó

Figyelem! Hordó erősségű - 60 % alkoholtartalommal.
 
Illat: A Glenfarclas 105 Single Malt Scotch whisky 1,0 60% pDD. A nagyon magasnak mondható alkohol tartalom semmit sem vett el az ital lágy és selymes kipárolgásából. Minden benne van, csak kvázi "mélyebben" hat minden aroma. Így tehát kitöltött whisky már jó messziről kelleti magát a páráin, az ízes páráin keresztül. Nagyon szépen megérlelt, lekerekített, befejezett, kiváló zamatokkal bíró gőzeiben ott van az inkább száraz, malátás, fahordós érzet, a sherrys, gyümölcsös, lekváros, vaníliás, csokis, körtés, tósztkenyeres, barackos jelleg. Fűszeres, citrusos, egyszerűen már a páráiban is nagyon klassz! 

Íz: A Glenfarclas 105 Single Malt Scotch whisky 1,0 60% pDD. A magas alkohol miatt nem kell tartani attól, hogy az elnyomja az ízeket! Kellően száraz, kellően zamatos, aromás. Felsorolásképpen csak, ami egyértelműen kiérezhető a bársonyos (!) kortyaiból: Száraz, mazsolás, mézes, sherrys, pörkölt malátás, pörkölt tölgyfás, kakaós, csokis, karamellás, tósztkenyeres, fahéjas, vaníliás - csak az első kortyokban. Majd egy kicsit pihenve jön a második kör az aroma rétegek felfedezése szempontjából: Pörkölt mogyoró, pörkölt mandula, dió, őrölt pörkölt kávé, lekvár, szilva kandírozva és aszalva, zöldfűszerek.  

Lecsengés: Hosszú, pörkölt, fűszeres, gyümölcsös, hordós, sherrys. 

Szín: Sötét sárga, de inkább rezes-barnás

Így próbáld ki a poharadban: Végy egy szép kristály, esetleg egy ólomkristály poharat, és 18-20°C-on, jól behűtve vagy kevés jéggel.

Ezt a palackot ma este legalább "ketten fogjátok le", mert igen erős itóka! Viszont nagyon finom! Eggs!


Érdekesség: A világ első hordóerősségű whiskyje, amely ezen erős alkohol tartalom mellett is megőrizte a speciális, fantasztikus Glenfarclas jegyeket, jellemzőket!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!