Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenfarclas 15é single malt scotch whisky 0,7 46% pDD

1_535.jpg
1_535.jpg
Cikkszám: 2577
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-12-01
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 46 543 Ft / 1 l
Ár: 32 580 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 32580 Ft 32580

Termékismertető

Glenfarclas 15é single malt scotch whisky 0,7 46% pDD

 
Származási hely: Skócia
Régió: Highland, Speyside
Lepárló: Glenfarclas Whisky Distillery
Ital típus: Single Malt
Érlelés módja: Fahordóban érlelt, 15 éven át
Hordó típusa: Ex-Sherry hordó, Oloroso sherry hordó
 
Illat: A Glenfarclas 15é single malt scotch whisky 0,7 46% pDD megismerése annak rendje és módja szerint a páráinak a megismerésével kell, hogy kezdődjön, természetesen egy whiskys pohárba kiöntve, szoba hőmérsékleten! Gőzeiben rengeteg szépséget, élvezetet, különleges aroma réteget lehet felfedezni,- hála az alkotó szakértelmének. Kellően malátás, igazából pörkölt malátás, édeskés, kicsit füstös, tőzeges, kellemes pörkölt fás illatokkal, érett gyümölcsök, azok főzött változatai, azaz a szilvalekvár, narancslekvár, baracklekvár tűnik ki. Kandírozott narancshéjas, sherrys, pörkölt fás, pörkölt dongás érzet emelkedik fel a pohárból. Pörkölt mogyoró, mandula, dió, csokoládé, karamell is ott van az italban. Fűszeres, szárított gyümölcsös és gyógynövényes.

Íz: A Glenfarclas 15é single malt scotch whisky 0,7 46% pDD ismereteinek a következő része az ízlelésen alapul. Ez is (a 21 éveshez képest) igazi íz-varázs, ez az ital és a kortyai fenségesek. Pörkölt malátás, gabonás, igazán finom kezdő ízekkel lep meg. Megfelelő mértékben édes és száraz, finoman eloszló füstösség van benne. Pörkölt malátás, ódon hordós, pörkölt fadongás, érett sherrys, barack és szilva valamint narancslekváros. Felfedezhető a komplex rétegek között: gyömbér, kókuszdió és fahéj, kakaó, csokoládé, némi szegfűszeg. Selymes, lágy, bársonyos, jó húzású whisky. Pörkölt mogyoró, pörkölt kávé és mandula jelenléte nem kétséges. 

Lecsengés: Kifejezetten hosszú, fűszeres, gyümölcsös, sherrys, lágy, selymes, bársonyosan tűnik tova. 

Szín: Sötét borostyán

Így próbáld ki a poharadban: Végy egy szép kristály, esetleg egy ólomkristály poharat, és 18-20°C-on, jól behűtve vagy kevés jéggel.

Ezt a palackot vidd ma este ajándékba, nem vallasz szégyent! Eggs!

Érdekesség:

"EUREKA! Kiált fel Jim Murray 2008-as Whisky Bibliájában és egyben fantasztikus 95 ponttal jutalmazza ezt a palackozást. ”Menj és szerezz egyet!” javasolja.

Markánsabb komplexitásával, mint a fiatalabb Glenfarclas évjáratok, a „vájt-fülű” whisky rajongók kedvelt választása."

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!