Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Four Roses Small Batch Bourbon whiskey 0,7 45%

1_2224.jpg
1_2224.jpg
Cikkszám: 2560
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2022-11-10
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 23 657 Ft / 1 l
Ár: 16 560 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 16560 Ft 16560

Termékismertető

Four Roses Small Batch Bourbon whiskey 0,7 45%

 

Származás: USA
Gyártó: Four Roses Whisky Distillery
Alapanyag: Kukorica, gabona, árpa

Érlelés: A Four Roses Small Batch a lepárló négy különböző, limitált szériás whiskey-jéből lett megalkotva.

Érdekesség: Az USA-ban, az 1800-as évek vége felé egy nagyszerű lepárló, keverő és pincemester, Mr. Paul Jones elkezdett udvarolni majd bele is szeretett egy délről jövő/származó hölgybe. Ez a leány az övén 4 vörös rózsával díszített csattot viselt. Mr. Jones, amikor végre megcsinálta a pályája legjobbját, a legjobb bourbon-t, és akkor a hölgyre gondolva elnevezte "Four Roses"-nak, azaz "Négy Rózsá"-nak.

Illat: A Four Roses Small Batch Bourbon whiskey 0,7 45% kóstoló pohárba történő kitöltésének a kipárolgásaira a mélyen gyümölcsös és fűszeres, vaníliás, gabonás, édeskés-kukoricás, főtt és sült kukoricás enyhe illat pászmák a jellemzőek. Fahéjas, kicsit kakaós, csokis, pörkölt fás, tölgyfás, cédrus és fahéj érezhető ki a zamat rétegekből. Gyümölcsös, lekváros, kandírozott narancshéjas. Jellemző rá egy kicsit a mogyoróvaj, a pörkölt mandula és a kesudió aromája. Selymes és bársonyos gőzei vannak ennek az italnak. 

Íz: A Four Roses Small Batch Bourbon whiskey 0,7 45% megkóstolása nyilván más ízeket ad ki, mint a sztenderd változat. Mélyebb, olajosabb, krémesebb jellegű aromák kerülnek elő már az első pillanatban is. Édeskés, kukoricás, tósztkenyeres, dongás, hordós, égetett tölgyfás, kicsit fűszeres és gyógynövényes. Lekváros, narancshéjas, vaníliás, szegfűszeg és kicsi citromfű és citrus zamatok is tetten érhetőek a komplex íz rétegekben. Bársonyos, nagyon jó húzású itókáról van szó. 

Lecsengés: Közepesnél hosszabb, édeskés, pörkölt, fűszeres, gyümölcsös.

Szín: Aranysárga - kissé barnás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Remek partit adhatsz, ha ez a whiskey van otthon a bárszekrényedben. Eggs!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!