Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Four Roses Bourbon whiskey 0,7 40%

Four_Roses15.jpg
Four_Roses15.jpg
Cikkszám: 2559
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-08-17
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 12 986 Ft / 1 l
Ár: 9 090 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 9090 Ft 9090

Termékismertető

Four Roses Bourbon whiskey 0,7 40%

 

Származás: USA
Gyártó: Four Roses Whisky Distillery
Alapanyag: Kukorica, Árpa, gabona

Érlelés: Barrique hordóban, 5 hosszú éven át.

Érdekesség: Az USA-ban, az 1800-as évek vége felé egy nagyszerű lepárló, keverő és pincemester, Mr. Paul Jones elkezdett udvarolni majd bele is szeretett egy délről jövő/származó hölgybe. Ez a leány az övén 4 vörös rózsával díszített csattot viselt. Mr. Jones, amikor végre megcsinálta a pályája legjobbját, a legjobb bourbon-t, és akkor a hölgyre gondolva elnevezte "Four Roses"-nak, azaz "Négy Rózsá"-nak.

Illat: A Four Roses Bourbon whiskey 0,7 40% megillatozása bizony a fenti érdekes történet elolvasása után egy igen izgalmas feladat. Kipárolgásaira a finom aromák a jellemzőek. Édeskés, malátás, gabonás, tölgyfás és hordódongás, virágos és szárított növényes, fűszeres zamatai egyáltalán nem tolakodóak. Nagyon enyhe pici csípősség jellemzi, de egyébként mandulás, mogyorós, karamellás, lágy, sima érzést kölcsönöznek a felfelé áramló gőzei. Van benne kicsi citrus, citromfű, kevés karamell és némi narancshéj kivonat is.

Íz: A Four Roses Bourbon whiskey 0,7 40% ízeiben elsőként érkezik a finom, édeskés, malátás, gabonás, hordós, tölgyfás benyomás. Tele van szárított gyógynövényes, fűszeres, mogyorós, mandulás, kicsit csokoládés könnyed és lágy aromákkal. Kiemelkedik a méz, a szegfűszeg és a fahéj is a sok-sok íz réteg közül. Bársonyos érzést kelt, simogaó, nagyon jó húzású itókával akadt dolgunk. A végén még bekerül a kóstoló ajkak közé egy kis pörkölt, tósztos, kakaós, narancslekváros, almás ízvilág is. 

Lecsengés: Közepesen hosszú, édeskés-száraz, gyümölcsös, malátás, fás, finoman fűszeres.

Szín: Aranysárga - barnás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Vendégeld meg a Testvéreidet, pohárra fel! Eggs!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!