Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Four Roses Bourbon whiskey 1,0 40%

four-roses-1l.png
four-roses-1l.png
Cikkszám: 2558
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-05-26
Egység: 1 lBruttó egységár: 12 010 Ft / 1 l
Ár: 12 010 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 12010 Ft 12010

Termékismertető

Four Roses Bourbon whiskey 1,0 40%

 

Származás: USA
Gyártó: Four Roses Whisky Distillery
Alapanyag: Kukorica, Árpa, gabona

Érlelés: Barrique hordóban, 5 hosszú éven át.

Érdekesség: Az USA-ban, az 1800-as évek vége felé egy nagyszerű lepárló, keverő és pincemester, Mr. Paul Jones elkezdett udvarolni majd bele is szeretett egy délről jövő/származó hölgybe. Ez a leány az övén 4 vörös rózsával díszített csattot viselt. Mr. Jones, amikor végre megcsinálta a pályája legjobbját, a legjobb bourbon-t, és akkor a hölgyre gondolva elnevezte "Four Roses"-nak, azaz "Négy Rózsá"-nak.

Illat: A Four Roses Bourbon whiskey 1,0 40% megillatozása bizony a fenti érdekes történet elolvasása után egy igen izgalmas feladat. Kipárolgásaira a finom aromák a jellemzőek. Édeskés, malátás, gabonás, tölgyfás és hordódongás, virágos és szárított növényes, fűszeres zamatai egyáltalán nem tolakodóak. Nagyon enyhe pici csípősség jellemzi, de egyébként mandulás, mogyorós, karamellás, lágy, sima érzést kölcsönöznek a felfelé áramló gőzei. Van benne kicsi citrus, citromfű, kevés karamell és némi narancshéj kivonat is.

Íz: A Four Roses Bourbon whiskey 1,0 40% ízeiben elsőként érkezik a finom, édeskés, malátás, gabonás, hordós, tölgyfás benyomás. Tele van szárított gyógynövényes, fűszeres, mogyorós, mandulás, kicsit csokoládés könnyed és lágy aromákkal. Kiemelkedik a méz, a szegfűszeg és a fahéj is a sok-sok íz réteg közül. Bársonyos érzést kelt, simogaó, nagyon jó húzású itókával akadt dolgunk. A végén még bekerül a kóstoló ajkak közé egy kis pörkölt, tósztos, kakaós, narancslekváros, almás ízvilág is. 

Lecsengés: Közepesen hosszú, édeskés-száraz, gyümölcsös, malátás, fás, finoman fűszeres.

Szín: Aranysárga - barnás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Na, ez az 1,0 literes palack már méltó arra, hogy ne egyedül bontsd fel......! Eggs!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!