Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Four Roses Single Barrel bourbon whiskey 0,7 50%

Four-Roses-Single-Barrel.jpg
Four-Roses-Single-Barrel.jpg
Cikkszám: 2557
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2022-12-29
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 28 557 Ft / 1 l
Ár: 19 990 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 19990 Ft 19990

Termékismertető

Four Roses Single Barrel bourbon whiskey 0,7 50%

 

Származás: USA
Gyártó: Four Roses Whisky Distillery
Alapanyag: Kukorica, gabona

Érlelés: Single barrel, barrique hordóban, 8 hosszú éven át, egyedi sorszámmal beazonosítható módon érlelik.

Érdekesség: Az USA-ban, az 1800-as évek vége felé egy nagyszerű lepárló, keverő és pincemester, Mr. Paul Jones elkezdett udvarolni majd bele is szeretett egy délről jövő/származó hölgybe. Ez a leány az övén 4 vörös rózsával díszített csattot viselt. Mr. Jones, amikor végre megcsinálta a pályája legjobbját, a legjobb bourbon-t, és akkor a hölgyre gondolva elnevezte "Four Roses"-nak, azaz "Négy Rózsá"-nak.

Illat: A Four Roses Single Barrel bourbon whiskey 0,7 50% megillatozásakor érezhetővé válik a 8 éves érlelés hatása. Édes, pörkölt, tósztkenyeres, kicsit kelt tésztás, kakaós, pörkölt kávés, csöppet vaníliás kipárolgásai elsőrendűek. Tele van gyümölccsel, szárított és kandírozott gyümölcsökkel, fűszeres aromák rétegeivel keveredve. Dús, sűrű gőzeiben a tölgyfás-égetett fás és dongás jegyek is jól felismerhetőek. Karamellás, fahéjas, kardamon és szegfűszeg is ki-ki emelkedik. Bársonyos és simogató párái élvezetesek.  

Íz: A Four Roses Single Barrel bourbon whiskey 0,7 50% kitöltése után egy nagyon kellemes ital benyomását kelti rögtön az első pici kortyban. Édes, gabonás, kukoricás, kakaós, csokis, fahéjas, karamellás aromák törnek elő. Az égetett fás, tölgyfás jelleg, a krémes, olajos nagyon összetett zamatok tényleges élvezetet jelentenek a kiváncsi ajkaknak. Ízeiben tökéletes összetettség és harmónia egyszerre uralkodik. Vanília és némi narancshéj kivonat, tósztkenyér, mogyoró és mandula szintén beazonosítható benne.  

Lecsengés: Közepesnél hosszabb, édeskés-száraz, pörkölt, gyümölcsös, fás, finoman fűszeres, gyümölcsös.

Szín: Aranysárga - kissé barnás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Na, ez az a whisky, amivel ma este nem vallasz szégyent! Eggs! 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!