Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Dalmore Cigar Malt Scotch whisky 0,7 44% pDD

dalmore-cigar-07.jpg
dalmore-cigar-07.jpg
Cikkszám: 2539
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-12-28
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 73 843 Ft / 1 l
Ár: 51 690 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 51690 Ft 51690

Termékismertető

Dalmore Cigar Malt Scotch whisky 0,7 44% pDD

Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Dalmore Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa.

Érlelés: 18 éven át, bourbon, majd öreg, sherrys hordókban.(Gonzales Byass)

Érdekesség: A Mackenzie klán uralta vidék ez a whisky "bölcső" 1263.-tól. Az üvegeken lévő szarvasagancs a klánnak a királytól kapott jelképe és zászló képe. Ez az un. Royal Stag - Király szarvasbika.  

A Dalmore Cigar Malt Scotch whisky 0,7 44% pDD különlegesen összeállított ital, mert 12 (korábbi kiadásban ez 10 éves volt) és 15 év közötti, három különböző hordóban érlelt whiskykből lett megalkotva:az első az amerikai fehér tölgyből készült, használt bourbon hordó, a második a Gonzales Byass pincészetéből származó öreg, spanyol hordó, amelyben 30 évig érleltek Oloroso sherryt, Premier Cru ottani besorolású pincészetből származó, majd a harmadik a Cabernet Sauvignon érlelésére használt, francia barrique hordó.

Díjak: 2001-ben ezüstérmet kapott a Nemzetközi Bor és Szesz Versenyen (Internatinal Wine and Spirit Competition), majd 2004-ben, San Franciscoban kapott aranyérmet a nemzetközi szeszversenyen.

Illat: A Dalmore Cigar Malt Scotch whisky 0,7 44% pDD a nevében elrejtve is egy csúcs aromákat sejtető itóka. És az is! Ez kiderül 1 mp alatt, amikor bele illatozunk a páráiba a kóstoló pohárban. Benne van, minden, ami egy whisky élvezéséhez kell, de sorjában, amit érzünk, az a következő: édeskés, malátás, szárított virágos, szárított szénás, lucernaszénás, gyümölcsös, mazsolás, kandírozott narancshéjas, mézes, kakaós, csokis, karamellás, toffes, tósztkenyeres, pörkölt hordós és erősen fűszeres. Minél tovább tart az illatozása, annál több zamat kerül elő!  

Íz: A Dalmore Cigar Malt Scotch whisky 0,7 44% pDD hozza a felajzott kóstoló elvárásait, sőt még azon túli varázsos ízeket is. Az első pár cseppet magába foglaló óvatos kortyban aztán kitárul ennek a whiskynek a belső világa. Komplex és összetett? De nagyon! Ízes és aromás? Kifejezetten! Felsoroljuk a benne rejlő fantasztikus zamatokat: édeskés, malátás, pörkölt tölgyfás, sherrys-meggyes, kandírozott narancshéjas, mazsolás, szárított gyümölcsös, kakaós, csokis, fahéjas, kardamon és szegfűszeg fedezhető fel benne. Selymes, légies, de még is erőteljesebb sok hasonló érlelési idővel bíró whiskynél.  

Lecsengés: Hosszú, édeskés, vaníliás, sherrys, meggyes-cseresznyés, pörkölt mandulás, malátás, csokis, kardamonos, pörkölt hordós.

Szín: Sötét-pirosas-barnás-narancsos.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Okozz egy szép estét magadnak  és a Haveroknak - persze egy szál jó szivar kiséretében! Eggs!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!