Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Bowmore 12é Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD

bowmore_12y.jpg
bowmore_12y.jpg
Cikkszám: 2509
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-07-10
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 28 771 Ft / 1 l
Ár: 20 140 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 20140 Ft 20140

Termékismertető

Bowmore 12é Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD

Származási hely: Skócia,
Gyártó: Bowmore Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 12 éven át tölgyfahordóban.

Illat: A Bowmore 12é Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD a hagyományos aromákat testesíti meg Islay szigetéről, azaz a kiemelkedően füstös, erőteljesen égetett, égetett fás, édeskés, de egyben száraz illat felhők keretén belül érezhetjük ezt. Ez egy olyan ital, amelyben nagyon is uralkodnak a gyümölcsös zamatok - körte, barack, lime, narancshéj. Nagyon meghatározó benne a fűszerek jelenléte, kicsi kardamon, szegfűszeg, köményes-jelleg. Malátás, fadongás, kevés méz is jelen van a páráiban. 

Íz: A Bowmore 12é Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD ízeiben, az első kortyban a füstösség ragadja el az elsőséget a kiváncsi ajak érdeklődésekor. Édeskés-száraz, barackos, körtés, kandírozott narancsos aromái csodás egyensúlyban vannak az égetett cukor-szerű, fadongás, tölgyfás, faszenes jellegű ízekkel, valamint a fűszerességgel, benne több szárított fűszernövénnyel (kardamon, szegfűszeg, köménymag). A mézessége érezhető, valamint a malátás, gabonás, pörkölt malátás jelleg is emeli az élvezhetőségét. Nagyon jó húzása van. 

Lecsengés: Hosszú, édes-száraz, füstös, pörkölt fás, fűszeres, nagyon kellemes. 

Szín: Sötét sárga, barnás.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristályból készült whiskys poharat és kezd magában, szoba hőmérsékleten. Utána próbáld ki hűtve, majd jéggel! 

Dobd fel a ma esti bulidat ezzel a remek és jó ízű nedűvel! Eggs!   

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!