Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Bowmore Legend Single Malt whisky 0,7 40% pDD

bowmore_legend_2.jpg
bowmore_legend_2.jpg
bowmore_legend.jpg
Cikkszám: 2504
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-11-24
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 25 614 Ft / 1 l
Ár: 17 930 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 17930 Ft 17930

Termékismertető

Bowmore Legend Single Malt whisky 0,7 40% pDD

Származási hely: Skócia,
Gyártó: Bowmore Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: A hosszát a gyártó nem adja meg. Amerikai tölgyfahordóban.

Illat: A Bowmore Legend Single Malt whisky 0,7 40% pDD páráiban is a füstösség dominál, de tele van finom citrusokkla, lime, grapefruit és narancs érződik benne. Kicsit mézes, tölgyfás, malátás, gabonás, szépen érlelt whsky benyomását érezteti a kóstolóval. Igazán selymes és bársonyos minden gőze, párája. Fűszerek tekintetében pici bors, kevéske kardamon, citromfű elemezhető ki belőle. 

Íz: A Bowmore Legend Single Malt whisky 0,7 40% pDD palack felnyitása után füstüs és édeskés malátás, gabonás, vaníliás, dongás ízek jelentkeznek be a legelső kortyokból. Gyümölcsössége a citrusokkal kezdődik, - lime, narancshéj, mandarin. Komplex zamataiban a fűszerekből találunk kicsi fahéjat, szegfűszeget, fehérborsot, ciitromfüvet. Selymes, bársonyos, jó húzású italról van szó. 

Lecsengés: Közepesnél hosszabb, édes-száraz, füstös, fűszeres, kellemes. 

Szín: Világos sárga.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristályból készült whiskys poharat és kezd magában, szoba hőmérsékleten. Utána próbáld ki hűtve, majd jéggel! 

Válaszd ezt a whiskyt a Bowmore család megismerésének az első tagjaként! Majd a többit....! Eggs!   

 

Érdekesség:

Az 1779 óta működő nevezetes Islay szigeti lepárló lgendás párlata, a sorozat új csomagolásában.

Islay egy káprázatos, gyönyörű és gyakorlatilag háborítatlan sziget, ami Skócia nyugati partjainál fekszik és leginkább az ott gyártott és érlelt kiváló és jellegzetes whiskyről nevezetes.

A Bowmore a sziget 9 lepárlója közül az egyik legismertebb, ahol a mai napig hagyományos technológiával, gyakorlatilag kézműves módon gyártják ezt a remek italt.

A Bowmore termékei nem csak Skóciában népszerűek, de kiváló minőségének és nem utolsó sorban a különböző világversenyeken nyert díjaknak és érmeknek köszönhetően a világ minden részén sok a rajongója.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!