Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Bowmore 18é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD

bowmore-18y.jpg
bowmore-18y.jpg
Cikkszám: 2502
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-07-28
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 82 786 Ft / 1 l
Ár: 57 950 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 57950 Ft 57950

Termékismertető

Bowmore 18é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD

Származási hely: Skócia,
Gyártó: Bowmore Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 18 éven át, régi bourbon-os tölgyfahordóban.

Illat: A Bowmore 18é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD kinyitása után megcsapja szó szerint az orrot (és itt nem csak egy lenge legyintésről van szó!) a csodás füstös, égetett édes és csipetnyit csípős aromák hada. Melaszos, ananászos, narancsos, fahéjas, kakaós, erősen fűszeres és égetett száraz zamatok is jelen vannak. Pici sósság, kevéske fásság és a hordó dongájának az illata növeli a szinte "eklektikus" sokszínűséget.  

Íz: A Bowmore 18é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD a 17 éves változatot helyettesítette a gyártó történetében 2007. esztendőben a piacra kerülve. Füstös, fűszeres, kakaós, pörkölt kávés, faszenes, égetett fás, édes ananászos, grapefruitos, narancsos. Mézes, fahéjas, citromfüves, lime-os, szárított növényesen száraz,- és ez mind tényleg benne van az ízeiben. Pont ettől olyan érdekes, hogy ennyire - szinte szélsőségesen - összetett. Sóssága és csipetny csípőssége, pörkölt malátássága, gabonás aromái a végére maradnak. 

Lecsengés: Kifejezetten hosszú, füstös, égett, édes trópusi gyümölcsös, citrusokkal teli, fás, fűszeres. 

Szín: Sötét sárga, barnás, sötét borostyán.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristályból készült whiskys poharat és kezd magában, szoba hőmérsékleten. Utána próbáld ki hűtve, majd jéggel! 

Értesítsd ki a haverokat, hogy ma egy ilyen palack whiskyvel várod őket, - örülni fognak! Eggs!  


Érdekesség:

Ez a 18 éves whisky egy régi, tradícionális íz özönt testesít meg a gyártó életében.

Andrew Rankin a Bowmore gyártási igazgatója kitalálta, hogy minden egyes üvegnél ő válogatja ki, a minden egyes palacknál egymástól eltérő hordókból származó egyedi whisky válogatást, aminek a végeredménye egy teljesen speciális, 18 éves nedű jött létre.

A hordók a No 1 Vaults elnevezésű lepárlóból származnak, amelyet nagyon régen, pontosan 1700-ban építettek, és ez Skócia legrégebbi whisky érlelő helye. Ráadásul ez az a ház, amely a tengerszint alatt helyezkedik el (ez egy sötét, tengeri sónedves vastag falakkal bíró whisky lerakat). Azt sugallja ez a hely, hogy ha belekortyolsz ebbe a remek italba, akkor jusson eszedbe,- hol is töltötte el ez a whisky a hosszú életét, amíg az ajkadhoz elért!

Jól jegyezzük meg: semmivel sem lehet behelyettesíteni a jó whisky megalkotásakor az eltelt időt, az érlelés jól megválasztott helyét és a megfelelő hordókat.

A Bowmore 18é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD konkrét bemutatása a gyártó kedves, a hajósok érzéseit is megjelenítő módon történő jellemzésével a következő:

" Fényes bükkfa színe van.

  • Illata úgy jellemezhető a gyártó "ráhatása" szerint, hogy elöl, a hajóorrban jön a bükkfa, hátul a hajó hátsó részében a finom füst illata. E kettő között érezhető a tengervizes vitorla illata, a durva kender kötélzeté és a hajópadló olajáé/zsírjáé (tisztításra használták a hajósok), majd erősen kiemelkedik a karamell.
  • Íze egy nagy meglepetés a kipárolgásai után, mert nagyon erős, édes, sós, füstös, erőteljes virágos.
  • Lecsengésében megjelenik a virág, kevesebb só és füst, majd mindez lassan halványul el.
  • Így kóstold meg: Mindenképpen adj időt a whiskynek, amíg meghódithat téged, 18-20 fokon vagy jéggel próbáld ki."

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!