Baileys 0,7 17%
Akciós ár: -15% 6 780 Ft
Termékismertető
Baileys 0,7 17%
Származás: Írország
Gyártó: Bailey's Liqueur Co.
Alapanyag: Whisky ( 3 évig van fahordóban), tejszín, ízesítő növényi anyagok.
Érlelés: Keveréssel és rázással történik.
Illat: A Bailey's likőr egy tejszínes emulziós likőr whiskyvel keverve. Az illata valóban whiskys-tejszínes, édeskés, mogyorós, csokoládés, mandulás, és egy kissé még diós is talán. Kávés, csokoládés, karamellás aromák is előkerülnek. Az egyik kiemelkedő illata a vaníliáé. A whisky alap miatt a malátás, gabonás jegyek is szerepelnek az illatok között. A végén még lehet érezni egy icipici fahéjat és kakaót is.
Íz: Ez a világhírű krémlikőr volt az első tartósan az üvegben megmaradó homogén emulziós likőr. Krémes, lágy, édes. A whisky malátás, árpás jellege határozottan kiérezhető. Vanília, csokoládé, kakaó, karamell, pörkölt mogyoró és mandula, pörkölt kávé aromáival folytatódik az íz-rétegek felsorolása. Komoly szerepet kapott benne a tejszín bársonyossága és finomsága, ami viszont a kétszeres zsírtartalmának köszönhető. Összetett, kiemelkedően finom és lágyan krémes, "öröm-likőrről" van szó.
Lecsengés: Kellemes, édes, tejszínes, csokis, tejcsokis, fehér csokis.
Szín: Világos barna.
Koktélokhoz: Ajánlott, remek ízeket ad hozzá és szolgál alap ital alkotóként is a koktélokban. Rengeteg receptje van,- sőt még a cukrászat is felhasználja.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 18-21 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg ! Lehet hűtve is, sőt jéggel is kiemelkedően finom.
Szeresd és tiszteld a hölgy ismerőseidet, ne tagadd meg tőlük ezt a mennyei ízt, de néha te is kukkants bele az üvegbe...!
Érdekesség:
Ez a fantasztikus, finom likőr 1974.-ben született, akkor, amikor az egyik hatalmas cégnek whisky feleslege maradt a raktáraiban. Ma már nyugodtan állítható, hogy a világ egyik,- ha nem az első - legelismertebb likőre. Ebben a pillanatban kb. 50.000 tehén csak azért él, hogy az általa termelt tejből készült tejszín elég legyen az előállításához.
Vélemények
Én is értékelek »