Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Tequila Sierra Silver 0,7 38%

1_1856.jpg
%Akció
1_1856.jpg
Cikkszám: 2368
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2022-12-30
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 10 057 Ft / 1 l
Ár: 8 310 Ft
Akciós ár:
-15% 7 040 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 7040 Ft 7040

Termékismertető

Tequila Sierra Silver 0,7 38%

 

Származás: Mexikó, Guadalajara
Gyártó: Tequila Sierra Distillery
Alapanyag : Agavé

Érlelés: érleletlen.

Illat: A kóstoló pohárba végy pár cent tequilát, és lassan kezd el az illatozást. Mit Érzünk először ? Friss, agavé, citromhéj, narancshéj illatokat. Utána mi jön ? A fűszerek, a zöldbors, picike fahéj aroma. 

Íz: Kezd el az illatozás után a kóstolást és igen frissítő, fűszeres és vágott zöldnövény, agavé, citrusok íze fogja meg az ízlelő szerveket, azért, mert egyszerűen fogalmazva jó ! Ha akarod, akkor keverve egy kis szósával további ízek kerülnek elő, pld a fahéj és alma. 

Lecsengés: Könnyű, közepesen hosszú. Az agavé és a zöldbors aromája a záró íz.

Szín: Átlátszó

Így kóstold meg: Önmagában 18-21 fokon is finom, hűtve, jéggel egy másik arcát mutatja. Remek koktél alapanyag. A citrom + só változat közismert.

Legyen tuti jó estéd!


Egy kis tequila szótár:

Blanco, Plata, Silver: Érleletlen
Joven, Oro, Gold: Érleletlen + érlelt keveréke, vagy érleletlen + természetes színezék
Reposado, Aged: 2 hónap minimum, maximum 1 év tölgyfahordóban
Anejo, Extra Aged: Legalább 1 év maximum 600 literes tölgyfahordóban
Extra Anejo, Ultra Aged: Minimum 3 év maximum 600 literes tölgyfahordóban

Érdekesség a gyártótól:

 A növény, amelyből a Sierra Tequila készül, 2000 méter magasan, a Sierra Madre nyugati oldalán terem, s nem más mint az Agave Tequiliana Weber, azaz a kék agávé. A szigorú mexikói törvények szerint a tequila gyártásához használt növények csakis Jalisco állam egyes pontosan körülhatárolt területeiről származhatnak.

A Sierra Tequilát kizárólag egyetlen fajta kék agavé kaktuszból, a Tequila Weberből szabad előállítani. A hazánkban forgalmazott Sierra Tequila Mexikó Guadalajara nevű városában készül.

A lepárlóüzem környékén elterülő ültetvényeken nő az értékes agavé kaktusz, amelynek legalább 10 évi fejlődés után van reménye arra, hogy tequila-itallá lényegüljön át... Vagyis az idén elültetett palánták majd a 2020. évi lepárlásban mutatják meg erejüket. Az eljárás lassú és munkaigényes.

A felégetett és más kultúrnövényekkel termőre fordított ültetvényekre kis kaktuszpalántákat ültetnek. A harmadik évtől kezdve a nagy leveleket időnként csonkig vágják, hogy a napfény a törzsig elhatoljon.

Az italgyártás alapanyaga az ananászhoz hasonló 9-10 éves növénytörzs, amelyet kemencében fermentálnak, majd erjesztenek, s a keletkező 9 fokos bort kétszer desztillálják, majd beállítják a szesztartalmát.

A tequila fanatikus hívei az eredeti mexikói módszert követik az ital élvezetére: A jobb kézfejre fahéjat szórnak, gyors mozdulattal a nyelvükre öntik, majd nagyot kortyolnak az italból, s beleharapnak egy szelet narancsba. A tequila kitűnő alapanyaga koktéloknak és longdrinkeknek, elég csupán a világhírű Margaritára vagy a Tequila Sunrise koktélra gondolni."

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!