Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Tequila Sierra Reposado 0,04 38%

sierra_reposado_0,04.jpg
sierra_reposado_0,04.jpg
Cikkszám: 2366
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2024-05-03
Egység: 0.04 lBruttó egységár: 29 250 Ft / 1 l
Ár: 1 170 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 1170 Ft 1170

Termékismertető

Tequila Sierra Gold 0,04 38%

Származás: Mexikó, Guadalajara
Gyártó: Tequila Sierra Distillery
Alapanyag : Agavé

Érlelés: érlelt + érleletlen keveréke, vagy érleletlen + természetes színező anyag. Az érlelt 2-1 év közötti érlelésű lehet.
Illat: Az első aromák az orrban jelzik, hogy ez nem a szokásos gyümölcs, gabona alapú alkoholos ital. Az agavé növény illata speciális, semmihez sem hasonló. Azonnal érezzük, hogy ez az ital friss, citrusos, fűszeres, kissé bors illatú. Remek kombináció !  

Íz: Ha már a kezedben van egy töltött pohár, akkor kezdj bele az ízlelésbe, mert ez nem szokványos élmény lesz ! Az első illat itt nem az agavé, hanem a fűszeres, frissítő élvezetet nyújtó érzés. A második az agavé, a bors, a narancshéj és a citromhéj, alma nagyon finoman előkerülő aromája.  

Lecsengés: Könnyű, jó hosszú. Az komplex agavé és a fűszerek ízei tartanak ki a legtovább.

Szín: Sárgás - átlátszó

Így kóstold meg: Önmagában 18-21 fokon is finom, hűtve, jéggel egy másik arcát mutatja. Remek koktél alapanyag. A citrom + só változat közismert.

Legyen kellemes partid !

 

Egy kis tequila szótár:

Blanco, Plata, Silver: Érleletlen
Joven, Oro, Gold: Érleletlen + érlelt keveréke, vagy érleletlen + természetes színezék
Reposado, Aged: 2 hónap minimum, maximum 1 év tölgyfahordóban
Anejo, Extra Aged: Legalább 1 év maximum 600 literes tölgyfahordóban
Extra Anejo, Ultra Aged: Minimum 3 év maximum 600 literes tölgyfahordóban

Érdekesség a gyártótól:

" A növény, amelyből a Sierra Tequila készül, 2000 méter magasan, a Sierra Madre nyugati oldalán terem, s nem más mint az Agave Tequiliana Weber, azaz a kék agávé. A szigorú mexikói törvények szerint a tequila gyártásához használt növények csakis Jalisco állam egyes pontosan körülhatárolt területeiről származhatnak.

A Sierra Tequilát kizárólag egyetlen fajta kék agavé kaktuszból, a Tequila Weberből szabad előállítani. A hazánkban forgalmazott Sierra Tequila Mexikó Guadalajara nevű városában készül.

A lepárlóüzem környékén elterülő ültetvényeken nő az értékes agavé kaktusz, amelynek legalább 10 évi fejlődés után van reménye arra, hogy tequila-itallá lényegüljön át... Vagyis az idén elültetett palánták majd a 2020. évi lepárlásban mutatják meg erejüket. Az eljárás lassú és munkaigényes.

A felégetett és más kultúrnövényekkel termőre fordított ültetvényekre kis kaktuszpalántákat ültetnek. A harmadik évtől kezdve a nagy leveleket időnként csonkig vágják, hogy a napfény a törzsig elhatoljon.

Az italgyártás alapanyaga az ananászhoz hasonló 9-10 éves növénytörzs, amelyet kemencében fermentálnak, majd erjesztenek, s a keletkező 9 fokos bort kétszer desztillálják, majd beállítják a szesztartalmát.

A tequila fanatikus hívei az eredeti mexikói módszert követik az ital élvezetére: A jobb kézfejre fahéjat szórnak, gyors mozdulattal a nyelvükre öntik, majd nagyot kortyolnak az italból, s beleharapnak egy szelet narancsba. A tequila kitűnő alapanyaga koktéloknak és longdrinkeknek, elég csupán a világhírű Margaritára vagy a Tequila Sunrise koktélra gondolni. "VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!