Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Matusalem Gran Reserva 15é rum 0,7 40% pDD

matusalem-gran-reserva-15-e-new.jpg
matusalem-gran-reserva-15-e-new.jpg
Matusalem_Gran_Reserva-15y.jpg
Cikkszám: 2241
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2021-07-21
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 17 357 Ft / 1 l
Ár: 12 150 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 12150 Ft 12150

Termékismertető

Matusalem Gran Reserva 15é rum 0,7 40% pDD


ÉRDEKFESZÍTŐ TÖRTÉNELEM:

1872.-ben kelt életre a  Matusalem rum, Cuba világhírű rum márkája. Az 1950-es évekig a világ szinte minden tájáén ismerték a rumot. Ugyanekkor a kubai belföldi fogyasztásnak elvitte a felét csak ez az egy márka.

A Matusalem brand névéhez kötődik a legendás a „Spirit of Cuba” (Kuba lelke), és a Gran Reserva-hoz „A rumok konyakja” elnevezés. 1956-ban az alapító családot száműzték, a gyárat elvették, államosították. Családi viszályok miatt további problémák kerültek előtérbe, és a név elfeledése következett be.

Majd jött a csoda és 1997-ben Dr. Claudió Alvarez ( az alapító ükunokája) támasztotta fel a gyártást és ezen keresztül a nevet. A cég központja ma Miamiban székel. A gyártást elvitték  Santiago, Dominikai Köztársaságba. Itt találtak megfelelő talajt és a klíma is nagyon hasonló a kubaihoz. Mivel a receptúra meg volt, az alapanyagok ugyan olyan jók,- elhárultak az akadályok a márka feltámasztása előtt úgy, hogy a sarkalatos pontnak számító extra jó minőség sem szenvedett csorbát.

A termék érlelési eljárása a. „Sherry Solera” szisztéma. Ez egy keverési és érlelési technológia, amelyet rendszeresen a sherry, brandy és a bor készítése során alkalmaznak.
Effektíve hordósorokat raknak egymásra, amelynek során a frissen párolt italok a legfelső sorba kerülnek, a kész rumot pedig a legalsó sorból csapolják le, de úgy, hogy maximum a hordó tartalmának 1/3.-ig, melyet a felette lévő sorból visszapótolnak. Így a fiatalabb és erőteljes, tüzes rumok keveredve az idősebbekkel, különleges ízt és állandó minőséget adnak. Az érlelés természetesen tölgyfahordókban történik.
Érdekes tény az, hogy ennél a rumnál alkalmazták először ezt az eljárást, s ma is csak 6 rumnál használják a világon.

,,A Matusalem Gran Reserva 15 years egy kiváló minőségű kubai rum. Az első 15 éves Matusalem Gran Reserva-t több mint 130 évvel ezelőtt állították elő Santiago de Cuba-ban. Ez a kiváló minőségű super-prémium rum a legmagasabb igényekkel rendelkező ínyencek elvárásainak is megfelel.

A 15 éves Matusalem Gran Reserva rum hosszan tartó tölgyfahordós érlelésének köszönhetően rendkívül mély és gazdag borostyánsárga színnel rendelkezik. Illatában a karamell és a vanília édessége dominál, melyet egy melaszos, szilvás aroma kísér.

Íze rendkívül karakteres és komplex, kellemesen édes jellegét a vanília lágy fűszeressége tovább fokozza.,,

Származási hely: Dominikai Köztársaság
Régió: Carribean
Lepárló: Matusalem Rum Distillery
Ital típus: Dark rum
Alapanyag: Cukornádmelasz
Érlelési idő: 15 év
Érlelési technológia:  Eherry Solera
Érlelés módja: Fahordóban érlelt
Hordó típusa: Tölgyfahordó

Illat: Telt, gazdag aromáját az aszalt kajszibarack élénk édessége, lágy vaníliás jegyzetek és kevés cseresznyés aromakomponens határozzák meg. Természetesen a melasz élénk aromája sem marad el.

Íz: Rendkívül karakteres, komplex íz hatással rendelkezik. Ízének mélységét a vanília lágy karaktere, a melasz hangsúlyos édessége, valamint a karamell jellegzetessége adja.

Lecsengés: a piros bogyós gyümölcsök intenzitása és kifinomult tölgyes karakter uralkodik.

Szín: Borostyán sárga

Így élvezd a poharadban : Szuper élményt nyújt tisztán, magában, az már csak egyéni ízlés kérdése, hogy hűtve vagy szobahőmérsékleten.

 


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!