Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Matusalem Anejo rum 0,7 38%

1_1883.jpg
1_1883.jpg
Cikkszám: 2240
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2020-04-30
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 11 629 Ft / 1 l
Ár: 8 140 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 8140 Ft 8140

Termékismertető

Matusalem Anejo rum 0,7 38%

 

ÉRDEKFESZÍTŐ  TÖRTÉNELEM:

1872.-ben kelt életre a  Matusalem rum, Cuba világhírű rum márkája. Az 1950-es évekig a világ szinte minden tájáén ismerték a rumot. Ugyanekkor a kubai belföldi fogyasztásnak elvitte a felét csak ez az egy márka.

A Matusalem brand névéhez kötődik a legendás a „Spirit of Cuba” (Kuba lelke), és a Gran Reserva-hoz „A rumok konyakja” elnevezés. 1956-ban az alapító családot száműzték, a gyárat elvették, államosították. Családi viszályok miatt további problémák kerültek előtérbe, és a név elfeledése következett be.

Majd jött a csoda és 1997-ben Dr. Claudió Alvarez ( az alapító ükunokája) támasztotta fel a gyártást és ezen keresztül a nevet. A cég központja ma Miamiban székel. A gyártást elvitték  Santiago, Dominikai Köztársaságba. Itt találtak megfelelő talajt és a klíma is nagyon hasonló a kubaihoz. Mivel a receptúra meg volt, az alapanyagok ugyan olyan jók,- elhárultak az akadályok a márka feltámasztása előtt úgy, hogy a sarkalatos pontnak számító extra jó minőség sem szenvedett csorbát.

A termék érlelési eljárása a. „Sherry Solera” szisztéma. Ez egy keverési és érlelési technológia, amelyet rendszeresen a sherry, brandy és a bor készítése során alkalmaznak.
Effektíve hordósorokat raknak egymásra, amelynek során a frissen párolt italok a legfelső sorba kerülnek, a kész rumot pedig a legalsó sorból csapolják le, de úgy, hogy maximum a hordó tartalmának 1/3.-ig, melyet a felette lévő sorból visszapótolnak. Így a fiatalabb és erőteljes, tüzes rumok keveredve az idősebbekkel, különleges ízt és állandó minőséget adnak. Az érlelés természetesen tölgyfahordókban történik.
Érdekes tény az, hogy ennél a rumnál alkalmazták először ezt az eljárást, s ma is csak 6 rumnál használják a világon.

Származási hely:Dominikai Köztársaság
Régió:Carribean
Lepárló:Matusalem Rum Distillery
Ital típus:Dark rum
Alapanyag:Cukornádmelasz
Érlelés módja:Fahordóban érlelt
Hordó típusa:Tölgyfahordó

Illat:Karamellizált gyümölcsök, melaszos jegyzetek és lágy fűszeres aromák jellemzik. Az aszalt gyümölcsök telt édességét a vanília bársonyos aromakomponensei gazdagítják.

Íz:Rendkívül lágy, bársonyos ízét leginkább a kiegyensúlyozottság és összetettség jellemzi. Mellette kifejezetten krémes ízvilágában az aszalt gyümölcsök telt édessége és enyhe vaníliás fűszeresség uralkodik.

Lecsengése:közepesen hosszú, kifinomultan édes, fűszeres.

Szín:ragyogó aranysárga

Így élvezd a poharadban: Első a jéggel, második a 18-20 fokon, harmadik a koktélozásban történő kipróbálás. Juss el addig, amíg neked jó... !


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!