Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Matusalem Solera 7é rum 0,7 40%

1_1713.jpg
1_1713.jpg
Cikkszám: 2239
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2022-12-30
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 13 671 Ft / 1 l
Ár: 9 570 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 9570 Ft 9570

Termékismertető

Matusalem Solera 7é rum 0,7 40%

Angolul és kínaiul lásd alul; see English and Chinese below; 下面是英文和中文

ÉRDEKFESZÍTŐ TÖRTÉNELEM:
1872.-ben kelt életre a  Matusalem rum, Cuba világhírű rum márkája. Az 1950-es évekig a világ szinte minden tájáén ismerték a rumot. Ugyanekkor a kubai belföldi fogyasztásnak elvitte a felét csak ez az egy márka.

A Matusalem brand névéhez kötődik a legendás a „Spirit of Cuba” (Kuba lelke), és a Gran Reserva-hoz „A rumok konyakja” elnevezés. 1956-ban az alapító családot száműzték, a gyárat elvették, államosították. Családi viszályok miatt további problémák kerültek előtérbe, és a név elfeledése következett be.

Majd jött a csoda és 1997-ben Dr. Claudió Alvarez ( az alapító ükunokája) támasztotta fel a gyártást és ezen keresztül a nevet. A cég központja ma Miamiban székel. A gyártást elvitték  Santiago, Dominikai Köztársaságba. Itt találtak megfelelő talajt és a klíma is nagyon hasonló a kubaihoz. Mivel a receptúra meg volt, az alapanyagok ugyan olyan jók,- elhárultak az akadályok a márka feltámasztása előtt úgy, hogy a sarkalatos pontnak számító extra jó minőség sem szenvedett csorbát.

A termék érlelési eljárása a. „Sherry Solera” szisztéma. Ez egy keverési és érlelési technológia, amelyet rendszeresen a sherry, brandy és a bor készítése során alkalmaznak.
Effektíve hordósorokat raknak egymásra, amelynek során a frissen párolt italok a legfelső sorba kerülnek, a kész rumot pedig a legalsó sorból csapolják le, de úgy, hogy maximum a hordó tartalmának 1/3.-ig, melyet a felette lévő sorból visszapótolnak. Így a fiatalabb és erőteljes, tüzes rumok keveredve az idősebbekkel, különleges ízt és állandó minőséget adnak. Az érlelés természetesen tölgyfahordókban történik.

Érdekes tény az, hogy ennél a rumnál alkalmazták először ezt az eljárást, s ma is csak 6 rumnál használják a világon.

Származási hely: Dominikai Köztársaság
Régió: Carribean
Lepárló: Matusalem Rum Distillery
Ital típus: Dark rum
Alapanyag: Cukornádmelasz
Érlelési idő: 7 év
Érlelési kategória: Solera
Érlelés módja: Fahordóban érlelt
Hordó típusa: Tölgyfahordó

Illat: Aromás, intenzív illatában a fás jegyzetek gazdagon megmutatkoznak. Illatát virágos jegyzetei, vaníliás főszeressége és édes gyümölcsössége tökéletesítik.

Íz és lecsengés: Bársonyos, lágy, rendkívül krémes hatás jellemzi. Testességét a karamellizált banán, a vanília és a gyümölcsök telt zamata uralja. Lecsengése igazán kellemes, elegáns.

Szín: Mahagóni aranyos beütéssel

Így élvezd a poharadban : Nos, ez az a rum amit mindenre használhatsz,- de legfőképp a saját gyönyörűségedre. Tisztán jéggel és nélkül is mindenképpen próbáld ki! Koktélokban fantasztikus alap íz-varázst ad. Olyan italt mixelj, amiben sok rum van. EGÉSZSÉGEDRE !

 

Matusalem Solera 7y rum (0,7 40%)(Angol/English)

Interesting history: The Matusalem rum which is one of the most famous rum brands of Cuba, came to life in 1872. Until the 1950s, this brand was known almost all over the world. At the same time, only Matusalem rum covered the half of Cuba’s domestic rum consumption. The Matusalem brand is associated with the legendary “Spirit of Cuba”, and for Gran Reserva the name “Cognac of Rum”. In 1956, the founding family was exiled, and the factory was taken away and nationalized. Due to family conflicts, further problems came to the surface and the name became forgotten.

            Then in 1997, Dr. Claudió Alvarez (the great-grandson of the founder) revived the production, and of course the name of the brand. Today the company is headquartered in Miami, but the production takes place in Santiago, the Dominican Republic. The Dominican soil and climate are very similar to the Cuban conditions; hence it became the new home of the Matusalem rum. Since the traditional recipe was already given, the quality of the raw materials is the same, so all the obstacles have been removed before the resurrection of the brand, and even the extra high-quality remained on the same level.

            The maturation method is called the Solera system which is a blending and maturing technology that is regularly used in creating sherry, brandy, and wine. In this system, the rows of the barrels are stacked on top of each other, but the freshly steamed drinks are placed on the top of the row, and the finished drink is drained from the barrels of the bottom row, but up to a maximum of 1/3 of the content of the barrels. The missing quantity is replenished from the row above. Thus, the younger and more fiery rums mixed with the old and matured ones guarantee a special taste and a constant quality. Of course, the maturation takes place in oak barrels. It is an interesting fact, that this system was used firstly at Matusalem rum, and it is still used only at 6 kinds of rums across the world.

Place of origin: Dominican Republic

Producer: Matusalem Rum Distillery

Main ingredient: Sugar cane molasses

Type of drink: Dark rum

Method of maturation: In oak barrels for 7 years (sherry solera).

Odour: The aromatic and intense fragrance of the Matusalem Solera 7y rum (0,7 40%) is dominated by wooden and floral notes. The scents of spicy vanilla and the fruity sweetness reach a delicate and perfect balance which irresistibly tempt the taster towards the actual tasting.

Taste: The most striking characteristic of the Matusalem Solera 7y rum (0,7 40%) is the velvety, soft, and creamy effect which immediately wraps the tongue and the palate. After further analysis, the flavours of full-bodied caramel, banana, vanilla, and fruits can be discovered.

Colour: Mahogany and gold.

Aftertaste: The aftertaste is delicate and elegant.

Consumption suggestion: This is the rum can be used for everything…Try it neat, or with ice, but in cocktails it also provides miraculous flavours.

Cheers!

 

马杜沙索莱拉朗姆酒7(0,7 40%)

品名: Matusalem Solera 7y rum (0,7 40%)

有趣的历史和背景: 马杜沙朗姆酒是古巴最著名的朗姆酒品类。该酒厂成立于1872年,然后到1950年代为止,称得上本品牌在全球广为流传。与此同时,马杜沙朗姆酒占据了古巴国内朗姆酒消费量的一半。马杜沙朗姆酒与著名的” 古巴精神” 的名称相关,及马杜沙珍藏朗姆酒也拥有” 朗姆酒的干邑” 的名称。1956年,马杜沙的创始家族被流放了,然后该酒厂也被国有化了。由于家族之间的激烈矛盾,众多问题和困难浮出水面,因此马杜沙的名字被遗忘了。

1997年,Dr. Claudió Alvarez (创始人的曾孙)恢复了朗姆酒的生产和品牌的威信。目前该公司位于迈阿密,不过产地是多米尼加共和国的圣地亚哥。其原因在于多米尼加的土壤和热带气候与古巴的条件相似,产地的变为对本品的质量丝毫没有影响。整体来说,在本品的回复之前所有的障碍都被排除了,所以您可以品尝一下这款完美无瑕的朗姆酒。

陈酿的方法为索莱拉系统。在用于陈酿的仓库里,三四排木桶相互叠放。由于索莱拉系统的特殊性,装瓶的朗姆酒总是从最低的一排中取出,每次则是最多三分之一的含量。取出的酒被第二排的木桶等量取代,而第二排的木桶的等量则是被第三排的木桶等量代取的。木桶都不是完全密封的,以便木桶里的饮料与空气接触。因此在朗姆酒的表面上将形成一层酵母,为这款朗姆酒增添了一抹迷人的风味。目前全球一共6类朗姆酒以索莱拉系统为制造方法。

产地: 多米尼加共和国

酒厂: 马杜沙朗姆酒酒厂

主料: 甘蔗糖蜜

饮料种类: 黑朗姆酒

陈酿方法: 在橡木桶中陈酿7年 (索莱拉系统)。

气味: 马杜沙索莱拉朗姆酒7(0,7 40%)极具橡木和花香的芳香,同时味道也是无比浓烈。其中不难体会到香草的鲜甜与辛辣,令人迫不及待地进行真正品尝。

口感: 首先感到的是马杜沙索莱拉朗姆酒7(0,7 40%)的滑腻,柔软而平滑的触感。入口后本品在上颚轻轻抿开,使人瞬间放入进入了一个“温柔乡”。在这以后,浓郁的焦糖,香蕉,香草和水果的味道都呈现出自身的优势,互相交叠,令人迷醉。

颜色: 红木色或金黄色。

后味: 回味无穷,淡雅而精致。

饮用建议: 无论单独饮用或混合鸡尾酒,这款朗姆酒必然让人应接不暇。

干杯!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!