Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Matusalem Solera 7é rum 0,7 40%

1_1713.jpg
1_1713.jpg
Cikkszám: 2239
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2020-03-18
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 12 343 Ft / 1 l
Ár: 8 640 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 8640 Ft 8640

Termékismertető

Matusalem Solera 7é rum 0,7 40%

 

ÉRDEKFESZÍTŐ TÖRTÉNELEM:
1872.-ben kelt életre a  Matusalem rum, Cuba világhírű rum márkája. Az 1950-es évekig a világ szinte minden tájáén ismerték a rumot. Ugyanekkor a kubai belföldi fogyasztásnak elvitte a felét csak ez az egy márka.

A Matusalem brand névéhez kötődik a legendás a „Spirit of Cuba” (Kuba lelke), és a Gran Reserva-hoz „A rumok konyakja” elnevezés. 1956-ban az alapító családot száműzték, a gyárat elvették, államosították. Családi viszályok miatt további problémák kerültek előtérbe, és a név elfeledése következett be.

Majd jött a csoda és 1997-ben Dr. Claudió Alvarez ( az alapító ükunokája) támasztotta fel a gyártást és ezen keresztül a nevet. A cég központja ma Miamiban székel. A gyártást elvitték  Santiago, Dominikai Köztársaságba. Itt találtak megfelelő talajt és a klíma is nagyon hasonló a kubaihoz. Mivel a receptúra meg volt, az alapanyagok ugyan olyan jók,- elhárultak az akadályok a márka feltámasztása előtt úgy, hogy a sarkalatos pontnak számító extra jó minőség sem szenvedett csorbát.

A termék érlelési eljárása a. „Sherry Solera” szisztéma. Ez egy keverési és érlelési technológia, amelyet rendszeresen a sherry, brandy és a bor készítése során alkalmaznak.
Effektíve hordósorokat raknak egymásra, amelynek során a frissen párolt italok a legfelső sorba kerülnek, a kész rumot pedig a legalsó sorból csapolják le, de úgy, hogy maximum a hordó tartalmának 1/3.-ig, melyet a felette lévő sorból visszapótolnak. Így a fiatalabb és erőteljes, tüzes rumok keveredve az idősebbekkel, különleges ízt és állandó minőséget adnak. Az érlelés természetesen tölgyfahordókban történik.

Érdekes tény az, hogy ennél a rumnál alkalmazták először ezt az eljárást, s ma is csak 6 rumnál használják a világon.

Származási hely: Dominikai Köztársaság
Régió: Carribean
Lepárló: Matusalem Rum Distillery
Ital típus: Dark rum
Alapanyag: Cukornádmelasz
Érlelési idő: 7 év
Érlelési kategória: Solera
Érlelés módja: Fahordóban érlelt
Hordó típusa: Tölgyfahordó

Illat: Aromás, intenzív illatában a fás jegyzetek gazdagon megmutatkoznak. Illatát virágos jegyzetei, vaníliás főszeressége és édes gyümölcsössége tökéletesítik.

Íz és lecsengés: Bársonyos, lágy, rendkívül krémes hatás jellemzi. Testességét a karamellizált banán, a vanília és a gyümölcsök telt zamata uralja. Lecsengése igazán kellemes, elegáns.

Szín: Mahagóni aranyos beütéssel

Így élvezd a poharadban : Nos, ez az a rum amit mindenre használhatsz,- de legfőképp a saját gyönyörűségedre. Tisztán jéggel és nélkül is mindenképpen próbáld ki! Koktélokban fantasztikus alap íz-varázst ad. Olyan italt mixelj, amiben sok rum van. EGÉSZSÉGEDRE !

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!