Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Matusalem Gran Reserva 23é rum 0,7 40% pDD

1_1882.jpg
1_1882.jpg
Cikkszám: 2236
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2019-04-03
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 32 786 Ft / 1 l
Ár: 22 950 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 22950 Ft 22950

Termékismertető

Matusalem Gran Reserva 23é rum 0,7 40% pDD

 

ÉRDEKFESZÍTŐ TÖRTÉNELEM:
1872-ben kelt életre a  Matusalem rum, Cuba világhírű rum márkája. Az 1950-es évekig a világ szinte minden tájáén ismerték a rumot. Ugyanekkor a kubai belföldi fogyasztásnak elvitte a felét csak ez az egy márka.

A Matusalem brand névéhez kötődik a legendás a „Spirit of Cuba” (Kuba lelke), és a Gran Reserva-hoz „A rumok konyakja” elnevezés. 1956-ban az alapító családot száműzték, a gyárat elvették, államosították. Családi viszályok miatt további problémák kerültek előtérbe, és a név elfeledése következett be.

Majd jött a csoda és 1997-ben Dr. Claudió Alvarez ( az alapító ükunokája) támasztotta fel a gyártást és ezen keresztül a nevet. A cég központja ma Miamiban székel. A gyártást elvitték  Santiago, Dominikai Köztársaságba. Itt találtak megfelelő talajt és a klíma is nagyon hasonló a kubaihoz. Mivel a receptúra meg volt, az alapanyagok ugyan olyan jók,- elhárultak az akadályok a márka feltámasztása előtt úgy, hogy a sarkalatos pontnak számító extra jó minőség sem szenvedett csorbát.

A termék érlelési eljárása a. „Sherry Solera” szisztéma. Ez egy keverési és érlelési technológia, amelyet rendszeresen a sherry, brandy és a bor készítése során alkalmaznak.
Effektíve hordósorokat raknak egymásra, amelynek során a frissen párolt italok a legfelső sorba kerülnek, a kész rumot pedig a legalsó sorból csapolják le, de úgy, hogy maximum a hordó tartalmának 1/3.-ig, melyet a felette lévő sorból visszapótolnak. Így a fiatalabb és erőteljes, tüzes rumok keveredve az idősebbekkel, különleges ízt és állandó minőséget adnak. Az érlelés természetesen tölgyfahordókban történik.

Érdekes tény az, hogy ennél a rumnál alkalmazták először ezt az eljárást, s ma is csak 6 rumnál használják a világon

SZAKMAI VÉLEMÉNY,- IDÉZET:

,, A Matusalem Gran Reserva Solera 23 éves rum egy igazán mesteri keverék, melyet titkos családi recept alapján készítenek.

Az ital tiszta fűszeressége, és kifinomultsága magába foglalja az igazi Kubai hangulatot. Maga a Solera kifejezés az ital előállítási eljárására utal. A hosszadalmas érlelési és keverési folyamatnak köszönhetően nyeri el a Matusalem Gran Reserva Solera 23 éves rum kiváló minőségét. A rum színe a tölgyfahordós érlelésnek köszönhetően csodás aranyszínű. Illata kellemesen édes, a vanília, a melasz és a karamell aromája játssza a főszerepet. A 23 éves Matusalem rum kivételesen bársonyos ízű, kellemes vaníliás, karamelles jegyekkel.

Származási hely: Dominikai Köztársaság
Régió: Carribean
Lepárló: Matusalem Rum Distillery
Ital típus: Dark rum
Alapanyag: Cukornádmelasz
Érlelési idő: 23 év
Érlelési kategória: Solera
Érlelés módja: Fahordóban érlelt

Illat: Csodásan komplex, hihetetlenül gazdag illatok jellemzik. Édességét a méz, a karamell és az aszalt gyümölcsök adják, míg virágos jegyzeteiben a mandula és magnólia illata dominál. Mélyebb rétegeiben a tejkaramella és a mangó aromakomponensei mutatkoznak meg. Nyomokban enyhe tölgyes hatás és élvezetes fehércsokoládés aromák bontakoznak ki.

Íz: Kiváló, elegáns, krémes ízek uralják. A gyümölcsös jegyzetei frissességet, míg mandulás, mogyorós karaktere érzéki krémességet kölcsönöznek az italnak. Lecsengése méltón követi tökéletes ízvilágát, így rendkívül hosszú, gazdag élvezetet nyújt.

Lecsengés: sherry-s jegyzetek is élénken megmutatkoznak. ,,

Szín: sötét barna

Így élvezd a poharadban: Ne kísértsd a rumok  szellemét egy a rum ízében eltérített koktéllal, ezt a rumot csak magában szólítsd meg a kristály poharadban ! Pohárra fel !

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!