Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Ricard Pastis ánizslikőr 0,7 45%

Ricard_Pastis.jpg
Ricard_Pastis.jpg
Cikkszám: 2221
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2024-01-26
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 15 757 Ft / 1 l
Ár: 11 030 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 11030 Ft 11030

Termékismertető

Ricard Pastis ánizslikőr 0,7 45%


Származása: Franciaország
Lepárló: Ricard S.A. (Pernod-Ricard - mert egyesültek)
Alapanyag: Finomított alkohol, ánizs, édesgyökér, ízesítő fűszernövények, víz.

Érdekesség: 1932-től gyártják, Paul Ricard receptje alapján, Marseille-ben. Ez mind a mai napig a legnépszerűbb ital Franciországban.
 
Illat: A Ricard Pastis ánizslikőr Franciaország egyik,- ha nem a legpatinásabb itala, a francia emberek milliói élvezettel fogyasztják. Mindezeket a tényeket a kipárolgásai is indokolják. Viszonylag magas (40 % az előírás minimum) az egyébként finom illatú alkohol tartalma. Az ánizs növény semmihez sem hasonlítható speciális aromája azonban messze uralkodik ebben az italban. Mellette ezen tompít az édesgyökér zamata. Rendkívül halványan érzékelhető még némi fűszer, szárított növény illat. Kiváló frissítő, élénkítő hatása van már a gőzeinek is. 

Íz: A Ricard Pastis ánizslikőr - ha szabad ilyet írni - már messziről is összetéveszthetetlen édeskés-száraz ánizsos ízzel rendelkezik. Első osztályú frissítő, élénkítő hatása van, a kóstoló azonnal felfrissül és tettrekész lesz. Az alkoholtartalma a likőr kategóriában igen magasnak mondható (45%) amelyet második ízként érzékelünk csak. Az édesgyökér pedig a 3. íz. A csipetnyi fűszeresség kifejezetten jót tesz ennek az italnak. Általában igényel egy kis hígítást tiszta víz formájában, de bizonyos koktéloknak is nélkülözhetetlen alapanyaga. 

Lecsengés: Finom, édes-száraz, nagyon sokáig ánizsos.

Szín: Átlátszó

Így kóstold meg: lehet aperitifként de jellemzően vízzel, 18-20 fokon vagy hűtve.

Ki kell próbálnod ennek az italnak a koktéljait is. Eggs!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!