Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Absinthe Tunel Red 0,7 80%

absinth-tunel-red.jpg
absinth-tunel-red.jpg
Cikkszám: 2057
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-07-18
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 17 457 Ft / 1 l
Ár: 12 220 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 12220 Ft 12220

Termékismertető

Absinthe Tunel Red 0,7 80%


Származás: Spanyolország
Gyártó: Antonio Nadal Co.
Alapanyag: Párlatok + fehér üröm + ánizs + borsmenta + szegfűszeg + fahéj + egyéb ízesítő anyagok. Ráadás az eper és az erdei gyümölcsök.


Érlelés: Áztatással és keveréssel, rázással 8-10 napon át, majd következik a szűrés.

Illat: Az Absinthe Tunel Red 0,7 80% a plusz eper és az erdei gyümölcsök cannabis változtatott az eredeti, ízesítés nélküli verzión, mert lágyabb lett. A többi tulajdonsága ugyan az, tehát illataiban két fő elem dominál. Az ánizs nagyon egyedi, mentaszerű aromája és a gyógynövényes fehér üröm. A magas alkohol persze egyértelműen mindent befolyásol. Szárított növényes, zöld tea-szerű zamata érdekes és különleges, szinte "porzik" a szárazság érzésétől a páráiban.  

Íz: Az Absinthe Tunel Red 0,7 80% az eper és az erdei gyümölcsök nem jelentősen, de tényleg adtak plusz ízeket ehhez az italhoz. Ezen túl a megkóstolásakor első benyomás az erős alkoholos íz, aztán jön a ouzo-szerű, arra hasonlító hatás, ánizsos, mentolos, citrusos-jellegű aroma. Frissítő, élénkítő, nagyon érdekes és speciális ízei bizony meglepik a kóstoló ajkat, mert azt nem lehet rá mondani, hogy finom. Ellenben, mintha "folyékony port" inna a kóstoló, legalábbis valami ilyesmi érezhető.

Lecsengés: Érdekes, ánizsos, mentolos, alkoholos, kicsit epres, gyümölcsös.

Szín: Piros.

Koktélokhoz: Mindenki fantáziája szerint. 

Így kóstold meg: Végy egy kanalat, tégy bele cukrot, rá az Absinthe, gyújtsd meg és a karamellizálódott cukrot el kell keverni vízzel. Vagy nem kell meggyújtani, hanem lyukas kanálon lévő kockacukorra csepegtetünk nagyon hideg vizet, alatta pedig a pohár van, amely 1/3-ig van töltve Absitne-al. 

Kedves egészségedre!

Érdekesség, idézet:

"Már a bibliai idők óta kíséri az emberiséget a fehér ürömfű (Arthemisia Absinthium) kellemesen kesernyés, bár ellenállhatatlan íze, mely termékünk fű alapanyaga. Már Plinius is mesélte, miszerint a kocsik versenye után a győztesnek egy pohár fehér ürömbort adtak, a győzelem keserű oldalát jelképezve.

A fehér ürömfüvet tartalmazó egyszerű ital receptje, mely valószínüleg doktor Ordinaire, Quinley elnevezésű francia kisváros katonai orvosától származik, melyet házvezetőnője, bizonyos Henriodné asszony örökölt. Ez a fenn nevezett hölgy indította el az italt hódító útján (bon extrait de absinthe) a 18. század második felében. Az ital folyamatosan nyerte el az emberiség elismerését, és a 19. század végén már teljesen uralta a Francia alkoholpiacot. A méregzöld színű ital nagy sikernek örvendett a bohémek világában, és ezt az úgynevezett divatirányzatot átvették egyéb nemzetek is. Párizs környékén a magasabb körökben teljesen eluralkodott az absinthe melletti baráti beszélgetés délidőben: zöld óra - heure verte"

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!