Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Pannonhalmi Prior (Rajnai Rizling válogatás) 0,75

pannonhalmi-prior-feher.jpg
pannonhalmi-prior-feher.jpg
Cikkszám: 204
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-12-18
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 8 773 Ft / 1 l
Ár: 6 580 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 6580 Ft 6580

Termékismertető

Pannonhalmi Prior (Rajnai Rizling válogatás) 0,75


Származás: Magyarország
Gyártó: Pannonhalmi Apátsági Pincészet Kft.
Alapanyag: szőlő, bor, (Rajnai Rizling)


Érlelés: Acéltartályban érlelik.

Érdekesség a pincészet honlapjáról:

Az 1831. év tavaszán Szent Márton monostorába látogató Kazinczy Ferenc a már akkor is évszázadokra építkező hagyományos képet látta: a bencés monostor szőlőktől övezve békét és rendezettséget közvetít a “bölcsen és erővel munkálkodó kéz” nyomaként. A szabadság kínálta lehetőséggel élve múltat és jövőt egybe vetve akartunk bátran előre lépni, hittel ismét jövőt építeni, amikor sokak jóakaratával és segítségével új életre keltettük évezredes, kényszerből megszakadt bencés szőlő- és borkultúránkat. A szőlőtermelés és borászat a megújulás és megerősödés reménye, a Pannónia szőlőskertje c. kiállításunk pedig annak a tiszteletreméltó múltnak bemutatása, amelyhez méltók akarunk lenni.

Örömmel ajánlom kiállításunk katalógusát.

Várszegi Asztrik
főapát
Pannonhalma, 2004. július 11., Szent Benedek Ünnepén.

 

Illat: A Pannonhalmi Prior (Rajnai Rizling válogatás) 0,75: A bor megillatozása egy ilyen csúcsbornál kiváló élvezetet nyújt. Szőlő gyümölcsös, citrusos, kicsit mentás, picit csípős, pattogóan komplex ásványos illatokat ereget. Ez is a fajta jellegének megfelelően nektáros, zamatos, száraz, virágos, fehér szőlős, szőlővirágos, kissé mézes. Fehér húsú gyümölcsök, kevéske gyömbér és szegfűszeg zamata növeli az élvezetekt. Selymes, lágy, savai extra finoman, lágyan oszlanak el. Golden alma, bodza és egres illatok kecsegtetnek a többedik beleillatozásnál.

Íz: A Pannonhalmi Prior (Rajnai Rizling válogatás) 0,75: Az tuti, hogy aki ezt a tipust alapvetően kedveli, az csak annyit mondhat, hogy egy kiváló palackra lelt! Savai és a maradék cukor kiválóan érezhető, mély, összetett, rizlinges, tipikus zamatai kiemelkedő élvezetet nyújtanak. Nagyon szép a friss érzetet keltő gyümölcsössége. A kategóriájában dícséretesen szép ez a bor. Ízeiben citrusok, vanília, menta, gyömbér is benne van. Selymes, bársonyos, olajos, krémes. 

Lecsengés: Jó hosszú, mentás, fűszeres, gyümölcsös, benne némi egres és bodza visszacsengéssel a végén

Szín: Sárga.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg!

Ünnepelj ezzel a borral ma este, ha mást nem az ízek és zamatok ünnepét tartsd meg! Eggs! 

A borra jellemző érdekességek:

Éveket készült a picészet arra, hogy meg legyen ez a csúcsbor, a Prior. Az alkotó nem tréfált, megkapta az extra finom Infusióról megismert új címkét, ráadásul Szent István kézjegyével. Ez az itóka a legjobb termésből készül, konkrétan a Packallóról szüretelték. A mester Liptai Zsolt volt. A szőlő gyümölcs leszedése nagyon óvatosan ment végbe, többszöri szakaszban, nem túl nagy erővel préselték és acél tartályban erjesztették, majd elég sokáig abban is maradt. 

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!