Termékeink

Pannonhalmi Hemina Fehér 0,75

pannonhalmi_hemina_2015.png
Cikkszám: 203
3 340 Ft

termekismerteto

Pannonhalmi Hemina Fehér 0,75


Származás: Magyarország
Gyártó: Pannonhalmi Apátsági Pincészet Kft.
Alapanyag: szőlő, bor, ( Chardonnay 60 % Pinot Blanc 25 %, Sauvignon Blanc 10 % Viognier 5 %)


Érlelés: 500 literes használt fahordóban.

Érdekesség a pincészet honlapjáról:

Az 1831. év tavaszán Szent Márton monostorába látogató Kazinczy Ferenc a már akkor is évszázadokra építkező hagyományos képet látta: a bencés monostor szőlőktől övezve békét és rendezettséget közvetít a “bölcsen és erővel munkálkodó kéz” nyomaként. A szabadság kínálta lehetőséggel élve múltat és jövőt egybe vetve akartunk bátran előre lépni, hittel ismét jövőt építeni, amikor sokak jóakaratával és segítségével új életre keltettük évezredes, kényszerből megszakadt bencés szőlő- és borkultúránkat. A szőlőtermelés és borászat a megújulás és megerősödés reménye, a Pannónia szőlőskertje c. kiállításunk pedig annak a tiszteletreméltó múltnak bemutatása, amelyhez méltók akarunk lenni.

Örömmel ajánlom kiállításunk katalógusát.

Várszegi Asztrik
főapát
Pannonhalma, 2004. július 11., Szent Benedek Ünnepén.

 

Illat: A Pannonhalmi Hemina Fehér 0,75 megillatozása egy igen kellemes feladat elolvasva a készítőjének a borra vonatkozó jellemzőit. Kipárolgásaiban a Chardonnay nagyon érezteti hatását, elsősorban a páráiban tapasztalható kellemes savakkal. Száraz, nagyon picit édeskés, igen mélyen gyümölcsös, fűszeres, dongás, kellemesen komplex, sokrétegű és jó illatokkal bír. Némi golden alma és körtés zamat kiérezhető a kipárolgásaiból. Gőzeiben ott vannak a lime, a vanília, némi citromfű is. A legvégén megjelenik a finom fadongás aroma.

Íz: A Pannonhalmi Hemina Fehér 0,75 egy olyan speciális cuvée, amely az alapborainak az összetételében is egyedi. A Chardonnay túlnyomó részaránya nyilván meghatározza a bor ízeit. Száraz, nagyon sokrétűen gyümölcsös, icipicit érezni csak a maradék cukrot. Savai kiemelkedően finoman hatnak a kóstoló szájra. Nagyon jó húzású, szépen megalkotott olyan bor, amiben a végén némi citrus, vanília, zöldteás és zöldfűszeres zamatok is megjelennek. Selymes, bársonyos.

Lecsengés: Hosszú, gyümölcsös, kissé fűszeres.

Szín: Sárgás, kissé zöldes beütéssel.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg!

Ezzel az itallal kínáld meg az Édesapádat, Jó testvéredet, és élvezd a társaságukat! Eggs! 

 

Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok