Termékeink

Pannonhalmi Tricollis Vörös 0,75

pannonhalmi_tricollis_voros.png
Cikkszám: 202
2 540 Ft

termekismerteto

Pannonhalmi Tricollis Vörös 0,75


Származás: Magyarország
Gyártó: Pannonhalmi Apátsági Pincészet Kft.
Alapanyag: szőlő, bor, (Pinot Noir 40 %, Merlot 40 % Cabernet Franc 20 %,- cuvée)


Érlelés: Használt barrique fahordóban,10 hónapon át.

Érdekesség a pincészet honlapjáról:

Az 1831. év tavaszán Szent Márton monostorába látogató Kazinczy Ferenc a már akkor is évszázadokra építkező hagyományos képet látta: a bencés monostor szőlőktől övezve békét és rendezettséget közvetít a “bölcsen és erővel munkálkodó kéz” nyomaként. A szabadság kínálta lehetőséggel élve múltat és jövőt egybe vetve akartunk bátran előre lépni, hittel ismét jövőt építeni, amikor sokak jóakaratával és segítségével új életre keltettük évezredes, kényszerből megszakadt bencés szőlő- és borkultúránkat. A szőlőtermelés és borászat a megújulás és megerősödés reménye, a Pannónia szőlőskertje c. kiállításunk pedig annak a tiszteletreméltó múltnak bemutatása, amelyhez méltók akarunk lenni.

Örömmel ajánlom kiállításunk katalógusát.

Várszegi Asztrik
főapát
Pannonhalma, 2004. július 11., Szent Benedek Ünnepén.

 

Illat: A Pannonhalmi Tricollis Vörös 0,75 egy, az alkotót mindenképpen magasztaló próbálkozás. A kékszőlők és a mézédes kékszilva jegyek elsődlegesek ebben a borban. Kipárolgásában a savak erősek, de egyben finomak is. A tanninok segítik a sokféle aroma felszínre jutását. Kakaó, keserű csokoládé, karamell és szegfűbors hatása jelentkezik be a többedik beleszimatolásnál. 

Íz: A Pannonhalmi Tricollis Vörös 0,75 egy kiváló cuvée, amelyben a háromféle alapbor jól egészítik ki egymást. Fekete ribizlis és szedres, datolyás, szárított fügés, fekete teás aromákkal dús benyomása van a kóstoló ajkaknak a 3.4- korty környékén. A pörkölt és kakaós, tósztos jelleg letagadhatatlan. Selymes, kiegyensúlyozott, jó tanninokkal van megspékelve. Kiváló a húzása.

Lecsengés: Hosszú, kakaós, csokis, szedres, fekete ribizlis, fűszeres.

Szín: Mélyvörös.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg!

Ünnepelj ezzel az itallal, szervezz hatalamas hétvégi bulit! Eggs! 

 

Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok