Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Pannonhalmi Tricollis Fehér 0,75

pannonhalmi_tricollis_feher.jpg
pannonhalmi_tricollis_feher.jpg
Cikkszám: 200
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2024-05-16
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 4 213 Ft / 1 l
Ár: 3 160 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 3160 Ft 3160

Termékismertető

Pannonhalmi Tricollis Fehér 0,75


Származás: Magyarország
Gyártó: Pannonhalmi Apátsági Pincészet Kft.
Alapanyag: szőlő, bor, (Olaszrizling, Rajnai Rizling, Tramini, Pinot Blanc)

 

Érlelés: Acéltartályban érlelik.

Érdekesség a pincészet honlapjáról:

Az 1831. év tavaszán Szent Márton monostorába látogató Kazinczy Ferenc a már akkor is évszázadokra építkező hagyományos képet látta: a bencés monostor szőlőktől övezve békét és rendezettséget közvetít a “bölcsen és erővel munkálkodó kéz” nyomaként. A szabadság kínálta lehetőséggel élve múltat és jövőt egybe vetve akartunk bátran előre lépni, hittel ismét jövőt építeni, amikor sokak jóakaratával és segítségével új életre keltettük évezredes, kényszerből megszakadt bencés szőlő- és borkultúránkat. A szőlőtermelés és borászat a megújulás és megerősödés reménye, a Pannónia szőlőskertje c. kiállításunk pedig annak a tiszteletreméltó múltnak bemutatása, amelyhez méltók akarunk lenni.

Örömmel ajánlom kiállításunk katalógusát.

Várszegi Asztrik
főapát
Pannonhalma, 2004. július 11., Szent Benedek Ünnepén.

 

Illat: A Pannonhalmi Tricollis Fehér 0,75 kóstolásra történő kitöltése után pár pillanat alatt bebizonyosodik, hogy a kipárolgása sokféle zamatot rejt. Elsők a szép virágos, frissen vágott réti virágok krémes illata. Utána az érett fehér húsú gyümölcs csokor zamata következik, úgy, mint a körte és alma. Némi bodza, füge és mazsola, csipetnyi zöldfűszer, cédrus, egres emelkedik kia pára rétegekből.

Íz: A Pannonhalmi Tricollis Fehér 0,75 egyértelműen egy szép próbálkozása az alkotónak, mert a 4 féle bor bizony nagyon szép cuvée-t ad ki. Kóstolása jó és élvezetes feladat, semmi kétség. Gyümölcsökben gazdag, selymes, parfümös, szépségesen jó húzású italról van szó. Savai szépek, elsimultak. Igazán jó fröccsöket ad ki, ha szódát teszünk hozzá. Dicséret a gondolat és a bor megalkotójának! Barackos, körtés, bodzás lecsengése szinte átmenet nélküli.

Lecsengés: Közepesen hosszú, száraz, szőlős, fűszeres.

Szín: Sárga.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg!

Érdemes ezeket a finom borokat akár egyszerre többet is egymás mellett - és persze a barátaink között - megkóstolni! Eggs! 

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!