Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Pilavas Ouzo Diamantato likőr 0,5 40%

1_2098.jpg
1_2098.jpg
Cikkszám: 1940
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2020-11-10
Egység: 0.5 lBruttó egységár: 11 200 Ft / 1 l
Ár: 5 600 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 5600 Ft 5600

Termékismertető

Pilavas Ouzo Diamantato likőr 0,5 40%

Származása: Görögország
Lepárló: Pilavas Distillery
Alapanyag: Finom mazsolából párolt alkohol, ánizs, többféle gyógy és fűszernövény


Érdekesség: Ez a likőr egy érdekes növényre, az ánizsra épül, az alkoholtartalma 2 szeres lepárlással és desztillálással kerül bele a likőrbe. Receptje 1940-től létezik, titkos.


Illat: A Pilavas Ouzo Diamantato likőr ánizs alap illattal bír, az alkoholtartalma magas, így a kettős lepárlásból eredő kiemelkedő minőségénél fogva nagyon finom kipárolgással örvendezteti meg az megillatozó orrot. Kifejezetten érdekes, olajos, krémes, melaszos, illóolajos zamatok sorával lehet összeismerkedni. Koriander, kardamon igen jellemzőek. Kiérezhető belőle némi szegfűszeg és gyömbér. Nagyon speciális aromái nem mindenkinek nyerik el a tetszését, de kétségtelenül figyelemreméltó, frissítő hatású ital.

Íz: A Pilavas Ouzo Diamantato likőr a magas alkohol tartalma miatt is édeskés, remek ital. A kiemelkedő íze az édes ánizs nagyszerű frissítő hatásából adódik. A sokféle ízesítő és fűszernövény tovább növeli az egzotikus jellegét ennek az italnak. Koktélokban komoly ízesítő hatása miatt keverik. Szárított növények komplex, szárított szénás jellegű ízei speciális zamatot kölcsönöznek az Ouzonak,- persze csak a többedik kortynál érzékelve ezt. A szegfűszeg és a gyömbér is hozzáteszi a saját aromáját ehhez az italhoz.

Lecsengés: Ánizsos, édeskés, fűszeres, közepesen hosszú.

Szín: Világos, áttetsző.

Koktélokhoz: Nagyon finom, jó italokat lehet belőle keverni, ízesíteni. Felhasználható akár desszertekhez, fagylaltokhoz is.

Így kóstold meg: lehet aperitifként, kispohárban, 18-20 fokon vagy hűtve.

Nem utolsó doldog egy kis mediterrán merengés a haverokkal egy palack remek ouzo mellett. Eggs!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!