Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Pilavas Ouzo Kolona likőr 0,5 40%

pilavas-ouzo-kolona.jpg
pilavas-ouzo-kolona.jpg
Cikkszám: 1939
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-10-26
Egység: 0.5 lBruttó egységár: 18 080 Ft / 1 l
Ár: 9 040 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 9040 Ft 9040

Termékismertető

Pilavas Ouzo Kolona likőr 0,5 40%

Származása: Görögország
Lepárló: Pilavas Distillery
Alapanyag: Finom mazsolából párolt alkohol, ánizs, többféle gyógy és fűszernövény


Érdekesség: Ez a likőr egy érdekes növényre, az ánizsra épül, az alkoholtartalma 2 szeres lepárlással és desztillálással kerül bele a likőrbe. Receptje 1940-től létezik, titkos. Csomagolása "oszlop palackban" történik, a görög történelmi emlékekre gondoltak az alkotók.


Illat: A Pilavas Ouzo Kolona likőr ánizs alap illattal bír, az alkoholtartalma magas, így a kettős lepárlásból eredő kiemelkedő minőségénél fogva nagyon finom kipárolgással örvendezteti meg az illatozó orrot. Kifejezetten érdekes, olajos, krémes, melaszos, illóolajos zamatok sorával lehet összeismerkedni. Koriander, kardamon igen jellemzőek. Kiérezhető belőle némi szegfűszeg és gyömbér. Nagyon speciális aromái nem mindenkinek nyerik el a tetszését, de kétségtelenül figyelemreméltó, frissítő hatású ital.

Íz: A Pilavas Ouzo Kolona likőr a magas alkohol tartalma miatt is édeskés, remek ital. A kiemelkedő íze az édes ánizs nagyszerű frissítő hatásából adódik. A sokféle ízesítő és fűszernövény tovább növeli az egzotikus jellegét ennek az italnak. Koktélokban komoly ízesítő hatása miatt keverik. Szárított növények komplex, szárított szénás jellegű ízei speciális zamatot kölcsönöznek az Ouzonak,- persze csak a többedik kortynál érzékelve ezt. A szegfűszeg és a gyömbér is hozzáteszi a saját aromáját ehhez az italhoz.

Lecsengés: Ánizsos, édeskés, fűszeres, közepesen hosszú.

Szín: Világos, áttetsző.

Koktélokhoz: Nagyon finom, jó italokat lehet belőle keverni, ízesíteni. Felhasználható akár desszertekhez, fagylaltokhoz is.

Így kóstold meg: lehet aperitifként, kispohárban, 18-20 fokon vagy hűtve.

Ha ez nem egy stílusos ajándék, akkor semmi. Legyen jó kedvű, akit ezzel a szép itallal megajándékozol! 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!