Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Raki Yeni 0,7 45%

1_2138.jpg
1_2138.jpg
Cikkszám: 1937
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2022-12-21
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 14 586 Ft / 1 l
Ár: 10 210 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 10210 Ft 10210

Termékismertető

Raki Yeni 0,7 45%

Származása: Törökország
Lepárló: Yeni Raki Distillery
Alapanyag: Finom törköly párlat, ánizs, mazsola, szilva, füge


Érdekesség: Ez a likőr úgy készül, hogy a törköly párlatban áztatják a másik 3 fő összetevőt, az ánizs magokat, az aszalt szilvát és a fügét. Utána ezt lepárolják.

Oroszlántejnek is hívják, mert vízzel tejszerűvé válik.

Evliya Celebi nagy török utazó találta fel,


Illat: A Raki Yeni 0,7 45% ital az elkészítési eljárása kapcsán is a szőlő, annak törkölye, és természetesen az erőteljes ánizs alap illattal jellemezhető a megillatozásakor, annak is már a legelső pilanatában. Kiemeli ezeket az aromákat a viszonylag magas alkoholtartalma. A gyümölcs aszalványok (mazsola, szilva, füge) nagyon szépen elsimították az ánizs drasztikusságát, és egy gyümölcsösebb, krémesebb, édeskésebb jelleget adtak az itókának. Fűszerességet is sugároznak a párái. 

Íz: A Raki Yeni 0,7 45% nedű édeskés és nagyon ánizsos első két ízzel jellemezhető. Magasabb alkoholtartalma természetesen még inkább kiemeli ezt a 2 aromát. Az elkészítésekor használt 3 féle gyümölcs aszalvány az ízekben is hozott egy letisztultabb, bársonyosabb és krémesebb jelleget, de nem változtatta meg az ital eredeti ánizsos jellegét. Kevés fűszer és édesség fedezhető fel benne. Egzotikus, frissítő, élénkítő hatású remek ital. Aki ezt az íz világot szereti, annak nagyon sok örömet okozhat. 

Lecsengés: Ánizsos, édeskés, fűszeres, gyümölcs aszalványos, közepesen hosszú.

Szín: Világos, áttetsző.

Koktélokhoz: Nagyon finom, jó italokat lehet belőle keverni, ízesíteni. Felhasználható akár desszertekhez, fagylaltokhoz is.

Így kóstold meg: Lehet aperitifként, kispohárban, 18-20 fokon vagy hűtve.

Próbáld ki ezt az érdekes italt már a következő 7végén! Eggs! 

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!