Termékeink

Vylyan Merlot 0,75

vylyan_merlot.jpg
Cikkszám: 151
3 525 Ft

termekismerteto

Vylyan Merlot 0,75

Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Vylyan Pincészet
Alapanyag: szőlő, vörösbor, Merlot


Érlelés: 225 literes, különböző korú és töltésű fahordóban, 13 hónapon át.

Illat: A Vylyan Merlot 0,75 vörösbor egy szinte önálló illat-aroma-zamat kategória azért, mert annyira teljeskörű élvezeti értéket jelent a vörösborok között. A kiszellőzése után (elég 5-7 perc) egy friss, gyümölcsös, fűszeres, hordós, kellemesen mély és aktív savas-tanninos italra utaló jegyek jelennek meg a páráiban, gőzeiben. Kiviláglik, hogy a kipárolgásaiban is ott van, jól érzékelhető a selymesség, bársonyosság, a nagy test és a már nyugvópontra jutott érési folyamat. 

Íz: A Vylyan Merlot 0,75 vörösbor megkóstolása ereményeképpen azonnal visszaigazolódik az illtaira tett állítások sora. Fekete cseresznye és fekete szeder, bodza, áfonya, kökény és kékszilva aromája adja a kékszőlő gyümölccsel együtt a gerincet. A savak, a maradék cukor, a tanninok felségesek, csodásan símulnak a kóstoló ajkakra. A hordó fanyarsága remek kiegyenlítő hatással bír az íz rétegek között. Fűszeressége megteremti az egzotikusságát ennek a ízlelési szakasznak - benne a kakaó, a pörkölt kávé, pörkölt kókusz, kardamon, fahéj, citromfű, majd a karamell, égetett cukor és tósztkenyér.    

Lecsengés: Hosszan enyésznek el a zamatok a végén - a fekete és kék gyümölcsök, a hordós aroma, a fűszeresség.

Szín: Mély vörös, lilás.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Mondj tósztot ezzel a borral a kezedben a közelgő Nagy eseményen! Eggs! 

 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.


Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok