Termékeink

Vylyan Syrah 0,75

vylyan_syrah.jpg
Cikkszám: 150
5 470 Ft

termekismerteto

Vylyan Syrah 0,75

Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Vylyan Pincészet
Alapanyag: szőlő, vörösbor,  Syrah


Érlelés: Fahordóban.

Illat: A Vylyan Syrah 0,75 vörösborról azt lehet az illatai vonatkozásában leírni, hogy egy dús, intenzív, erőteljes savasság és tannin koncentráció uralja az első levegő-pára kortyokat. Kifejezetten a nagyobb testű botok közé sorolható. Fekete gyümölcsök - bodza, fekete ribizli, fekete szeder, a kék bogyósok - kék áfonya, kökény aromáit hordozza. Persze nem maradt el a szamóca-meggy- cseresznye-málna négyes sem. Selymes, bársonyos, fűszeres, hordós. 

Íz: A Vylyan Syrah 0,75 vörösbor legelső kortyaiban sem hagy kétséget arról, hogy ez egy nagyon komoly, nagytestű itóka. Savai és tanninjai határozottak. Fűszerekben dús - szegfűszeg, szegfűbors, bors, fahéj, kávé kakaó, citromfű - ezek jelennek meg az íz rétegekben. Fekete szeder, fekete ribizli, fekete bodza, kék áfonya keverednek az aromák között. A vége felé pedig a piros húsúak. Hordós, pörkölt, csokis, nagyon jó a húzása is. 

Lecsengés: Közepesnél messze elnyúltabban oszlanak el a zamatok.

Szín: Mély vörös.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Csak akrni kell, ha ilyen szép bort akarsz kortyolgatni! Eggs! 

 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.


Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok