Vylyan Montenuovo Cuvée 0,75
Termékismertető
Vylyan Montenuovo Cuvée 0,75
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Vylyan Pincészet
Alapanyag: szőlő, vörösbor, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah - Cuvée
Érlelés: Fahordóban
Illat: A Vylyan Montenuovo Cuvée 0,75 vörösbor egy remek birtokbor az alkotótól, és ennek számos jele jelentkezik már a páráiban is. Mindenképpen az arany közép utat akarták ezzel a borral, pontosabban a házasításával elérni - sikerrel. Rengeteg szép sava van, még szebb tanninok, elegendő maradék cukor. Piros és kék gyümölcsök sora várja - az illatai után - a kóstoló ajkakat. Fűszeres, aromás, zamatos, bársonyos.
Íz: A Vylyan Montenuovo Cuvée 0,75 vörösbor egy príma házasítás, említésre méltó tulajdonságokkal. Szelíd, de határozott tanninok és savak jelennek meg az első kortyban, majd jönnek a gyümölcsök. Első a frenetikusan élénk kék szőlő, kék áfonya, kökény, fekete ribizli. Második a szamóca, cseresznye, meggy, málna. Nagyon szépen megérlelt, kifejezetten fűszeres bor. Kakaós, puncsos, csokis, fahéjas, szegfűzeges. Bársonyos, selymes, jó húzása van.
Lecsengés: Hosszan fogynak el a zamatok, a gyümölcsök és a fűszerek aromái.
Szín: Mély vörös, lilás.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Mondj tósztot a villányi borászokra, mert ilyen szépségeket alkotnak! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »