Termékeink

Vylyan Montenuovo Cuvée 0,75

vylyan_montenuovo.jpg
Cikkszám: 149
3 240 Ft

termekismerteto

Vylyan Montenuovo Cuvée 0,75

Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Vylyan Pincészet
Alapanyag: szőlő, vörösbor, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah - Cuvée


Érlelés: Fahordóban

Illat: A Vylyan Montenuovo Cuvée 0,75 vörösbor egy remek birtokbor az alkotótól, és ennek számos jele jelentkezik már a páráiban is. Mindenképpen az arany közép utat akarták ezzel a borral, pontosabban a házasításával elérni - sikerrel. Rengeteg szép sava van, még szebb tanninok, elegendő maradék cukor. Piros és kék gyümölcsök sora várja - az illatai után - a kóstoló ajkakat. Fűszeres, aromás, zamatos, bársonyos. 

Íz: A Vylyan Montenuovo Cuvée 0,75 vörösbor egy príma házasítás, említésre méltó tulajdonságokkal. Szelíd, de határozott tanninok és savak jelennek meg az első kortyban, majd jönnek a gyümölcsök. Első a frenetikusan élénk kék szőlő, kék áfonya, kökény, fekete ribizli. Második a szamóca, cseresznye, meggy, málna. Nagyon szépen megérlelt, kifejezetten fűszeres bor. Kakaós, puncsos, csokis, fahéjas, szegfűzeges. Bársonyos, selymes, jó húzása van.    

Lecsengés: Hosszan fogynak el a zamatok, a gyümölcsök és a fűszerek aromái. 

Szín: Mély vörös, lilás.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Mondj tósztot a villányi borászokra, mert ilyen szépségeket alkotnak! Eggs! 

 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.


Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok